Fakültemizde Açılması Ön Görülen Yaz Okulu Dersleri
Fakültemiz bünyesinde 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı Yaz Okulunda açılacak dersler, Üniversitemiz Yaz Okulu Yönetmeliğindeki esaslara göre yürütülecektir. Yönetmelik için tıklayınız.
[Farklı yurtiçi üniversite öğrencisi olup Fakültemiz yaz okulundan dersi almak isteyen öğrencilerin, yaz okulunda açılacak derslerden almak istedikleri dersleri belirten dilekçelerini Fakültemize vermeleri gerekmektedir.(Online başvuru alınmamaktadır)
Adım Adım Yaz Okulu Ders Seçme İşlemleri
1) Yaz okulunda öğrenim görmek isteyen Üniversitemiz öğrencileri, https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçme ekranına ulaşabilirler. Ekrandaki sekmelerde yaz okulunda açılan derslerin listesi gelecektir. Seçilmesi istenen dersler, seçilip ön kayıt yapılacaktır.
2) Öğrenciler, ders seçimi yaptıkça ödenmesi gereken ücret miktarı toplamı artacaktır.
Dikkat:
Yaz okulunda 18 AKTS'yi aşmamak üzere en fazla üç (3) ders alınabilir..
3) Öğrenciler, öğrenim gördükleri program dışından ders seçebilirler. Ancak sorumlu oldukları dersler ile yaz okulunda alacakları derslerin kredisinin, AKTS’nin ve ders içeriğinin uygun olmasına dikkat etmelidirler.
4) Öğrenciler, ön kayıt işlemini tamamlar.
5) Oluşan yaz okulu ücreti, herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla TC Kimlik No ile kurumsal tahsilat işlemlerinden ödenecektir. (Yaz Okulu ücretleri daha sonra ilan edilecektir.)
6) Yaz okulu ücreti ödemesi yapıldıktan sonra otomatik olarak öğrenci bilgi sistemine yansıyacaktır. Öğrenci yeniden https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçimi ekranına girip kesin kaydını tamamlayabilecektir.
|
Dersi Açan Bölüm |
Ders Kodu |
Dersin Adı |
Kredi |
AKTS |
Öğretim Üyesi |
|
Yabancı Diller Eğitimi |
İNÖ-3005 |
Dil ve Edebiyat Öğretimi I |
2 |
3 |
Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL |
|
İNÖ-3006 |
Dil ve Edebiyat Öğretimi II |
2 |
3 |
||
|
İNÖ-2001 |
İngilizce Öğrenme ve Öğretim Yaklaşımları |
2 |
4 |
||
|
İNÖ-2003 |
İngiliz Edebiyatı I |
2 |
4 |
||
|
İNÖ-2004 |
İngiliz Edebiyatı II |
2 |
4 |
||
|
İNÖ-3004 |
İngilizce Dil Becerilerinin Öğretimi II |
3 |
5 |
||
|
EGT-3002 |
Eğitimde Ölçme Değerlendirme |
2 |
3 |
Yaz Okulu Takvimi
|
6-08 Temmuz 2026 |
Geçici Kayıtlar |
|
09-10 Temmuz 2026 |
Kesin Kayıtlar |
|
13 Temmuz 2026 |
Derslerin Başlaması |
|
28 Ağustos 2026 |
Derslerin Sonu |
|
31 Ağustos- 04 Eylül 2026 |
Yaz Okulu Sonu Sınavları |
