Troya Antik Kentinde Yaratıcı Drama ile Fen Eğitimi Projesi Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ganime AYDIN’ın danışmanlığında Lisansüstü Eğitim Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Sıla Başaran'ın TÜBİTAK 2209 projesi kapsamında hayata geçirdiği "Troya Antik Kentinde Yaratıcı Drama ile Fen Eğitimi" projesi, 27 Nisan Cumartesi günü başarıyla gerçekleştirildi. 

Fatma Şemsettin Çamoğlu Ortaokulunda eğitim-öğretime devam eden 8. Sınıf 20 öğrenci ile gerçekleştirilen projede rehber Mustafa AŞKIN tarafından Troya Antik Kenti hakkında bilgilendirme gerçekleştirildikten sonra Troya Müzesi’nde oyun ve drama ile antik eserlerdeki fen kavramlarının ve kültürel mirasın farkındalığının geliştirilmesi çalışmaları gerçekleştirilmiştir. 

Projeye katılan öğrenciler etkinlik sonrası memnuniyetlerini dile getirerek, benzer etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini vurguladılar. Bu tür projelerin, öğrencilerin eğitimine farklı bir boyut kazandırarak öğrenme motivasyonlarının artırdığı belirtildi. Projeyi destekleyen TUBİTAK olmak üzere Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü, Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Fatma Şemsettin Çamoğlu Ortaokulu Müdürü ve öğretmenleri, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Troya Müzesi Müdürü, Çanakkale Rehberler odasının destekleri için teşekkür ederiz.