Erasmus+ Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları Kapsamında Desteklenen COMPUSEL Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Avrupa Birliği tarafından Erasmus+ Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları kapsamında desteklenen “COMPUSEL: Computational Thinking in Enhancing Primary Students’ Social-Emotional Learning Skills” projesinin tanıtım toplantısı 11 Mayıs 2022 tarihinde Eğitim Fakültesi dekanlık seminer salonunda gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin koordinatörlüğünde yürütülen projenin ortakları arasında İzmir Demokrasi Üniversitesi, Uniwersytet Lodzki (Polonya), Universitatea Din Bucuresti (Romanya), Universidade De Evora (Portekiz) ve Social Cooperative Enterprise of Cyclades (Yunanistan) bulunmaktadır.

Proje kapsamında bilgi-işlemsel düşünme yardımıyla ilkokul öğrencilerinin sosyal-duygusal öğrenme becerilerini geliştirmek üzere bir sosyal-duygusal öğrenme programı geliştirmek amaçlanmaktadır. Toplantı kapsamında proje yürütücüsü Prof. Dr. Çiğdem Şahin Taşkın ve Doç. Dr. Hanife Esen Aygün öğretim elemanlarını proje sürecinde gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili bilgilendirmişlerdir.