Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin 2209-A TÜBİTAK Projeleri Desteklenmeye Hak Kazandı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında 2021/2 döneminde yapılan başvurularda Fakültemiz öğrencilerinin projeleri desteklenmeye hak kazanmıştır.

Sınıf Öğretmenliği programında öğrenimini sürdüren Buse TOPRAK’ın danışmanlığı Doç. Dr. Derya GİRGİN tarafından gerçekleştirilen “Otomobil Piyasasında Yaşanan Ekonomik Olumsuzluk Karşısında Görüşlerin Alınması ve Stokçuluğun Önüne Geçilmesi” başlıklı projesi kabul edilmiştir.

Okul Öncesi Öğretmenliği programında öğrenimini sürdüren Aylin TAKIR’ın danışmanlığı Doç. Dr. Serdar ARCAGÖK tarafından gerçekleştirilen “Okul Öncesi Dönemde Özel Gereksinimli Çocuklar için Drama ve Öğretmenin Rolü” başlıklı projesi kabul edilmiştir.

Coğrafya Öğretmenliği programında öğrenimini sürdüren İbrahim KİREÇ’in danışmanlığı Prof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL tarafından gerçekleştirilen “Biyoizleme Aracı Olarak Karayosunlarının Ağır Metal Kirliliği Kayıtlarının İncelenmesi: Çan Havzası, Çanakkale” başlıklı projesi kabul edilmiştir.

Sınıf Öğretmenliği programında öğrenimini sürdüren Sultan AYIK’ın danışmanlığı Doç. Dr. Derya GİRGİN tarafından gerçekleştirilen “Yeni Atanan Sınıf Öğretmenlerinin Yaşadıkları Sorunlara Mobil Uygulamayla Getirilen Çözümler” başlıklı projesi kabul edilmiştir.

Coğrafya Öğretmenliği programında öğrenimini sürdüren Serkan YAVUZ’un danışmanlığı Prof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL tarafından gerçekleştirilen “Termik Santrallerin Yol Açtığı Hava Kirliliğinin Ölçülmesinde Biyoizleme Aracı Olarak Karayosunları” başlıklı projesi kabul edilmiştir.

Okul Öncesi Öğretmenliği programında öğrenimlerini sürdüren sürdüren Emine AKGÜN ve Miray KAYA’nın danışmanlığı Doç. Dr. Serdar ARCAGÖK tarafından gerçekleştirilen “ Öğretmen Adaylarının Artırılmış Gerçeklik Uygulamalarına Yönelik Algıları” başlıklı projeleri kabul edilmiştir.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programında öğrenimini sürdüren Mervenur SOYLU’nun danışmanlığı Doç. Dr. Derya GİRGİN tarafından gerçekleştirilen “Sınıflarda Qr Kod İle Öğrenci Yoklaması Sistemi” başlıklı projesi kabul edilmiştir.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programında öğrenimini sürdüren Büşra KADIOĞLU’nun danışmanlığı Doç. Dr. Derya GİRGİN tarafından gerçekleştirilen “Uzaktan Eğitim Sürecinden Sonra Üniversite Öğrencilerinin Okula Gitme İsteklerinin İncelenmesi” başlıklı projesi kabul edilmiştir.

Fen Bilgisi Öğretmenliği programında öğrenimini sürdüren Ayşenur ŞEN’in danışmanlığı Arş. Gör. Dr. Sezen APAYDIN tarafından gerçekleştirilen “Fen Bilimleri Öğretmen Adaylarının Covid-19 Sosyobilimsel Konusuna Yönelik Argümantasyon Becerileri ve Bilimsel Okuryazarlık Becerileri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” başlıklı projesi kabul edilmiştir.

Desteklenmeye hak kazanan projelerin danışmanları Prof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL, Doç. Dr. Derya GİRGİN, Doç. Dr. Serdar ARCAGÖK ve Arş. Gör. Dr. Sezen APAYDIN ile çalışmalarından dolayı gurur duyduğumuz kıymetli öğrencilerimizi ayrı ayrı kutlar başarılarının devamını dilerim.

Prof. Dr. Salih Zeki GENÇ
Eğitim Fakültesi Dekanı