ÇOMÜ’de Erasmus Plus Projesi Başarısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi adına yürütücülüğünü Prof. Dr. Çiğdem ŞAHİN TAŞKIN'ın üstlendiği  “COMPUSEL: Computational Thinking in Enhancing Primary Students’ Social-Emotional Learning Skills” adlı proje 2021 yılı Erasmus+ Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur. Proje ekibinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden araştırmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi Hanife ESEN AYGÜN yer almaktadır.

Türkiye Ulusal Ajansına sunulan 254 proje teklifi arasından hibe desteği almaya hak kazanan 13 projeden biri olmuştur. Proje kapsamında bilgi-işlemsel düşünme yardımıyla ilkokul öğrencilerinin sosyal-duygusal öğrenme becerilerini geliştirmek amaçlanmaktadır. Proje ortakları arasında İzmir Demokrasi Üniversitesi, Uniwersytet Lodzki (Polonya), Universitatea Din Bucuresti (Romanya), Universidade De Evora (Portekiz) ve Social Cooperative Enterprise of Cyclades (Yunanistan) bulunmaktadır.