ÇOMÜ’de Erasmus Plus Projesi Başarısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ortak olduğu ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Arslan’ın yürütücülüğünü üstlendiği “Blended Learning to Increase Math Success’’ isimli, “Erasmus +, KA220-HED - Cooperation partnerships in higher education” kategorisindeki proje Romanya Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

Romanya’dan Universitatea Lucian Blaga din SIBIU’nun koordinator olduğu 165.640 € bütçeli projenin 01/11/2021’de başlayıp 01.03.2024’te bitmesi hedeflenmekte ve 28 ay sürmesi planlanmaktadır. Projenin amacı; eğitim fakültelerinde eğitim gören öğretmen adaylarına etkili ve verimli matematik öğretim yöntem ve tekniklerini hybrid öğretimle birleştirerek öğrencilerin matematik dersindeki başarılını artırmaktır.

Proje ekibinde araştırmacı olarak Prof. Dr. Mehmet Kaan Demir, Doç.Dr. Muzaffer Özdemir, Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Abalı Öztürk , Öğr. Gör. Kadir Tunçer ve doktora öğrencisi Hasan Dirik yer alırken; projede Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (Romanya), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (Türkiye), Spoleczna Akademia Nauk (Polonya), Latvijas Universitate (Letonya),  Viesoji Istaiga Baltijos Edukaciniu Technologiju Institutas (Litvanya) olmak üzere toplam 5 ortak bulunmaktadır.