Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencileri Edirne’de Saha Çalışması Gerçekleştirdi

Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri 4 Mayıs 2024 tarihinde Edirne’de kültür mirası konulu saha çalışması gerçekleştirdi. Öğretim Görevlisi Gülsen ERGİNAL’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen saha çalışmasına 45 kişilik öğrenci grubu katıldı. Çalışma kapsamında Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Musa ULUDAĞ tarafından öğrencilerimize Edirne merkez ilçedeki çok sayıda kültür varlığı hakkında bilgiler aktarıldı. Öğrencilerimiz Meriç taşkın ovası, tarihi köprüler (Nato Köprüsü, Meriç Köprüsü), Tarihi Karaağaç Tren İstasyonu, Hacı Adil Bey Çeşmesi, Lozan Anıtı, Doğa Tarihi Müzesi, Hıdırlık Tabyası, Balkan Savaşları Müzesi, Sağlık Müzesi ve Mutfak müzesi, Kale İçi, Eski Camii, Üç Şerefeli Camii ve Selimiye Camii’nde ve Edirne merkezdeki tarihi Ali Paşa Çarşısı’nda gözlemler yaptılar. Bu çalışma kapsamında öğrencilerimiz 92 yıl Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan anıt kent Edirne’nin taşınmaz kültür varlıklarını ve sit alanlarını yerinde görme fırsatı buldular.