“Çocuklarla Yolculuk” Adlı Programın İlk Bölümü ÇOMÜ TV’de Yayınlandı.

“Çocuklarla Yolculuk” adlı programın ilk bölümü ÇOMÜ TV’de yayınlandı. Programı fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalından Doç. Dr. Ş. Gonca ZEREN ve Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Hanife ESEN AYGÜN birlikte yürütüyorlar. Çocuklarla Yolculuk’ta bu bölümde “Pandemide Çocukların Duyguları” konusu ele alındı. Pandemi her yaştan çocuğu etkiledi. Araştırmalar, çok küçük bebeklerden başlayarak her yaş grubunda özellikle kaygı yaşanmasına neden olduğunu gösteriyor. Evde ailenin kaygıları ile endişeler yaşayan çocuklar, okulda kendilerini nasıl hissettiler? Aşırı rahat davranan ve aşırı kaygı yaşayan çocuklar okulda neler yaşadılar? Peki ya öğretmenlerin durumu? Onlar hastalıkla ilgili yaşadıkları kaygılarla nasıl başa çıktılar? Bu ve benzeri pek çok soru programda ele alındı. Öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Ş. Gonca ZEREN ve Dr. Öğrt. Üyesi Hanife ESEN AYGÜN ayrıca, daha fazla risk altında bulunan çocukların durumunu konuştular ve ailelere ve öğretmenlere, çocukların pandemi nedeniyle yaşadıkları kaygı, huzursuzluk ya da korku gibi duygularıyla ilgili olarak neler yapabileceklerine yönelik önerilerde bulundular.

Programı izlemek isterseniz aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.