5. Uluslararası Uygulamalı Dilbilim Araştırmaları Konferansı Gerçekleştirildi

.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü ve ULEAD işbirliğinde  22-24 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Eğitim Araştırmacıları Derneği’nin düzenli olarak gerçekleştirdiği Uluslararası Uygulamalı Dilbilim Araştırmaları Konferansı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü ortaklığında düzenledi ve Üniversitemiz çevrimiçi olarak düzenlenen konferansta ev sahipliğini üstlendi. 

Çanakkale Onsekiz Mart Ünivertesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dinçay Köksal’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Uluslararası Araştırmacıları Derneği’nin14. Etkinliği olan ve Pandemi sebebiyle bu sene çevrimiçi olarak düzenlenen 5. Uluslararası Uygulamalı Dilbilim Araştırmaları Konferansı 22-24 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi. Konferansta, Prof. Dr. Dinçay Köksal’ın karşılaması, Doç. Dr. Sedat Akayoğlu ve Doç. Dr. Anıl Rakıcıoğlu-Söylemez’in moderatörlüğü ile Prof. Dr. Yasemin Kırkgöz, Prof. Dr. Turan Paker, Prof. Dr. Kenan Dikilitaş, Prof. Dr. Bonny Norton, Doç. Dr. Katalin Csizér ve Doç. Dr. Inna Pevneva davetli konuşmacı olarak yer aldılar. Ulusal ve uluslararası araştırmacıların ve katılımcıların ilgi gösterdiği konferansta eş zamanlı oturumlar ile 88 araştırmacının sunduğu 64 çalışmaya yer verildi. Konferansta çevrimiçi ortamların düzenlenmesi, oturumların takibi ve yürütülmesinde ise Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Arş. Gör. Esra Metin ile bölüm yüksek lisans öğrencilerinden Nazım Ünlü ve Esma Nur Dikmen destek verdi.