"Yenilikçi Öğrenme Yaklaşımları ile Fen Eğitimi (YOYFE)" TÜBİTAK Projesi Tamamlandı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Doç. Dr. Betül TİMUR tarafından yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Yenilikçi Öğrenme Yaklaşımları ile Fen Eğitimi (YOYFE)” isimli etkinlik 29 Temmuz-4 Ağustos 2018 tarih aralığında Güzelyalı İda Kale Resort Otelde gerçekleştirildi.

Fakültemiz öğretim elemanlarından Doç. Dr. Betül Timur tarafından yürütülen ve TÜBİTAK BİDEB desteği ile gerçekleştirilen “Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarına Yenilikçi Öğrenme Yaklaşımları ile Fen Eğitimi – YÖYFE” isimli etkinlik 29 Temmuz 2018’de İda Kale Resort Otel Çanakkale’de açılış programı ile başlamış 4 Ağustos 2018 tarihinde kapanış programı ile başarı ile son bulmuştur. Etkinlikte farklı üniversitelerden gelen 3. Sınıf fen bilgisi öğretmen adaylarına yenilikçi öğrenme yaklaşımları üzerine alanında uzman 12 öğretim üyesi ders vermiştir.

Fen Bilgisi Öğretmen adaylarına yönelik gerçekleştirilen etkinliğin amaçları;

• STEM uygulamaları, Robotik, Kodlama, Aurdino ve argümantasyon eğitimine yönelik farkındalık yaratmak,
  • STEM uygulamalarına yönelik proje yapma becerilerini geliştirmek,
  • Bilimde araştırma – sorgulama sürecini benimsetmek,
  • Fen Bilimleri dersi öğretim programı ile bütünleşik araştırma sorgulamaya dayalı bilim etkinlikleri yapabilmek.

Eğitimin SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

• Bu eğitim Türkiye genelinde farklı üniversitelerinden gelecek gönüllü Fen Bilgisi Öğretmen adaylarının katılımı ile gerçekleştirilecektir.
  • Katılımcılar 22 kişilik bir grup halinde 7 gün süresince eğitim alacaklardır.
  • Bu eğitimler alanında uzman 12 öğretim üyesi tarafından verilecektir.
  • Eğitim süresince 2 görevli teknisyen de projeye katkı sağlayacaktır.

Sosyal Etkinlikler

• Çanakkale Şehir Turu
  • Şehitlik Ziyareti
  • Drama Etkinlikleriyle Sosyal Kaynaşma