BÖTE Öğrencilerimiz Girişimcilik Yarışması Startup Weekend' da Derece Aldılar

.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)’nın desteğiyle gerçekleşen genç girişimcilerin önünü açan Girişimcilik Yarışması Startup Weekend 4-5-6 Mayıs 2018 tarihlerinde bölgemizde ilk kez gerçekleştirildi. Burhaniye BUBYO Uygulama Oteli’nde düzenlenen yarışmaya üniversitemizin Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden, Öğr. Gör. Cumali Yaşar’ın yönlendirmesiyle 8 öğrenci, 2 projeyle katılım sağladı.

4 Mayıs 2018 Cuma günü 14.00’da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Terzioğlu Yerleşkesi ana kapısından hareket edildi. GMKA uzmanı Petek Coşkun rehberliğinde 16.30’da Burhaniye BUBYO Uygulama Oteli’ne giriş yapıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinden yaklaşık olarak 80 öğrencinin katılımı gerçekleşti. 19.00’da Stage-co kurucu ortakları Patrick Bosteels ve Neşen Yücel tarafından Türkçe ve İngilizce olarak öğrencilere 48 saat süren eğitim verilmeye başlandı. Eğitim sürecinde öğrenciler gruplara bölünerek öncelikle Half-Baked yapıldı. Daha sonra öğrencilerin bireysel veya ekip olarak başvurdukları fikirlerin tanıtımı yapılarak finale kalacak projeler belirlendi. Üniversitemizin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi öğrencileri tarafından sunulan iki fikirde finale kalmayı başararak seçilen 17 takım arasına girmeye hak kazandı. Final oylamasından sonra finale kalamayan öğrencilerin diğer ekiplere dahil olması istendi. Ekipler oluşturulduktan sonra öğrenciler projeleri üzerinde çalışmaya başladılar.

Eğitimin ikinci günü, sabah erken saatlerde öğrenciler çalışmak için ekipleriyle konferans salonunda toplandılar. Mentörlerin denetimiyle ekiplerin fikirleri değerlendirilip eksik bulunan fikirler öneriler verilerek düzenlendi. Üniversitemiz öğrencilerinin oluşturduğu Troyan’s ve Kıyı Şehri ekipleri bu süreçte çalışmalarına devam ettiler. Troyan’s ekibi WorkMaps, Kıyı Şehri ekibi Benim Sanal Dünyam projesiyle finalde yer aldılar.

Üniversitemize finalde ikincilik getiren Troyan’s ekibi öğrencileri Büşra Akoğlu, Ceren Kerpiç, Aybüke Erendor ve ekibe sonradan dahil olan Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Mert Ağbulak, bu süreçte gerek Stage-co ekibi gerekse mentörler tarafından yapılan denetlemelerde oldukça ilgi gördüler. Diğer ekiplere göre daha hızlı, planlı çalışmaları ve hedeflerine daha kısa sürede ulaşmaları mentörler tarafından takdir edildi. Süreç içerisinde uyumlu bir ekip çalışması gerçekleştirmeleri başarıya ulaşmalarında çok büyük bir etken oldu. 48 saat süren çalışmaların sonucunda içerisinde Doç. Dr. Ali Şahin Örnek’inde bulunduğu, jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek olan final süreci başladı. Ekiplerin sunumları, 3 dakika proje tanıtımları ve 2 dakika soru-cevap şeklinde gerçekleşti. 17 ekibin bulunduğu yarışmada 15. Sırada çıkarak proje tanıtımını başarılı bir şekilde gerçekleştiren Troyan’s ekibi, diğer projelere göre daha çok ilgi gördü ve sunum sırasında sorulan her soruyu cevaplayarak jüri üyelerinin kafasında daha az soru işareti bıraktı. Proje tanıtımları bittikten sonra akşam yemeği arasında jüri üyeleri kararlarını belirledi. Ekipler tekrar konferans salonunda toplanarak sonuçlar açıklandı.

Üniversitemizin Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinden oluşan Troyan’s ekibi, WorkMaps projesiyle üniversitemize ikinciliği getirdi. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının diğer proje yarışmalarında da sürmesini temenni ediyoruz.