Uluslararası Japonca Öğrencileri Forumunu Gerçekleştirdi

.

Sofya Üniversitesi "St. Kliment Ohridski" (Bulgaristan), Moskova Kent Üniversitesi (Rusya Federasyonu), Al-Farabi Milli Üniversitesi (Kazakistan) ve ÇOMÜ Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı tarafından 17-18 Kasım 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlenen I. Uluslararası Japonca/Japonoloji Öğrencileri Forumu başarıyla tamamlandı. 

Etkinliği buradan izleyebilirsiniz. 

4 ülkeden 30u aşkın katılımcıyla gerçekleşen forumda üniversitemizi Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerimiz Ali Emre AZGIN, Hilal EVGİN, Ayşe Selin GÜNEY ve Efe TOPYILDIZ temsil etti. Yine, Öğr. Gör. Miyuki İchimura forumun ikinci gününde moderatör olarak görev aldı.

Forumun ilk gününde her üniversite kendi ülkelerindeki Japonca öğretimini, Japonoloji çalışmalarını ve bölümlerini tanıttı ve ardından karşılıklı soru-cevaplarla ülkelerin Japonca ve Japonoloji bağlamındaki güncel durumları detaylıca tartışıldı.

Forumun ikinci gününde ise 4 ülke öğrencileri 3 karma gruba ayrılarak “Geleceğin Japonca Bölümleri” başlığı altında gelecekteki Japonca öğretimini ve Japonoloji çalışmalarını farklı boyutlarıyla tartıştılar. Sonrasında ise, 3 grubun temsilcileri tartışmalarını tüm katılımcılara aktararak ortak bir Japonoloji Öğrencileri Öneriler Çerçevesi hazırladılar. Aşağıda özeti bulunan söz konusu çerçevenin Aralık 2022 içinde Japonca raporlanarak paydaşlarla paylaşılması planlanmaktadır.

Ders içerik ve yöntem güncel ihtiyaç ve gerekliliklere göre yeniden değerlendirilmesi, öğretim materyallerinin dijitalleşme sürecine odaklanılması, Japonca öğretiminde kültürel ve sosyal boyutlar kadar farklı disiplinlerin de öğretim programlarına entegrasyonu, Japonlarla olan kültürel etkileşim olanaklarının dijital platformlar aracılığıyla arttırılması, Japonca öğrenen yabancı öğrenciler arasındaki işbirliği olanaklarının genişletilmesi, kültürel etkinliklerin yanında Uluslararası Japonca Öğrencileri Konferansının düzenlenmeye başlanması ve etkileşimin bilimsel düzleme de taşınması.