Otizmli Çocuklar İçin Geliştirilen Erasmus + Projesi RCA Software’in (LTT) Learning Teaching Training Activity Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'da Gerçekleştirildi

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Nergis Ramo Akgün tarafından yürütülen, Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal ve Prof. Dr. Salih Zeki Genç’in araştırmacı olarak görev aldığı “Developing New Software For Psychomotor Reeducation Of Children With Autism” başlıklı Erasmus + projesinin LTT “Learning Teaching Training Activity” eğitim faaliyeti Bulgaristan’nın Başkenti Sofya’da gerçekleştirildi. 


Proje ortaklarından Bulgaristan’ın Sofia University St. Kliment Ohridski’nin ev sahipliğinde 17-21 Mayıs tarihleri arasında yapılan eğitime, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Dr. Öğr. Üyesi Nergis Ramo Akgün, Prof.Dr. Ahmet Evren Erginal, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mutlu Özbilen, Öğr. Gör. Gülsen Erginal Öğr. Gör. Mesut Kalın Salı ve Öğr. Gör. Melek Kalın Salı  Projenin ortaklarından Piri Teknoloji Eğitim Hizmetleri Tic. A.Ş Yetkilisi ve aynı zamanda Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Özdemir, Yahya Doğan ve Selma Cambaz Özdemir katılım sağladı. İlk gün proje takımlarının çalışma toplantısı ile başladı, toplantıda Bulgaristan’ın Sofya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünden Prof. Dr. Neli Vasileva, Dr. Denitsa Anneva Krasteva ve Dr. Elena Boyadjieva Deleva tarafından Bulgaristan ekibinin proje çalışmalarının son durumu hakkında bilgilendirmeler yapıldı, sonrasında proje koordinatörü tüm takımlara projenin bundan sonraki yapılacak çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Programın diğer günlerinde tüm ekiplerce Sofya’da bulunan Otizm Tedavi ve Eğitim Merkezlerine ziyaretlerde bulunuldu eğitim merkezi yetkililerince ekiplere merkezin tanıtımı ve eğitim alan öğrencilerin profilleri hakkında bilgiler verildi, sonrasında eğitim merkezlerindeki eğitim ve uygulamalar hakkında daha detaylı bilgiler paylaşıldı ve eğitim merkezlerine RCA Software Eğitim Setleri verildi. Sofya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğrencilerine, Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nergis Ramo Akgün ve Piri Teknolojiden Doç. Dr. Muzaffer Özdemir tarafından RCA Software uygulaması ve kullanımı eğitimi verildi. Programın diğer bir gününde Sofya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünden projede youth workers olarak görev yapan öğrenciler tarafından farklı Özel Eğitim Kurumlarındaki otizmli öğrenciler üzerinde uyguladıkları RCA Software demo sürümünün uygulama ve sonuç raporları paylaşıldı. 


Eğitim programı sonrasında tüm ekipler planlanan Sofya ve Plovdiv (Felibe) kültürel ve sosyal gezi etkinliklerine katıldı. 
RCA projesinin faaliyetleri 02-04 Temmuz tarihleri arasında Bulgaristan’da gerçekleştirilecek olan final toplantı ile devam edecek.