OTİZM ve SANAT Günleri Etkinlikleri

OTİZM ve SANAT Günleri Etkinliğimize Bekliyoruz!

ÇOMÜ Zihinsel Engelli Çocuklar Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOMÜZECEM), 2-3-4 Nisan tarihlerinde OTİZM ve SANAT Günleri Etkinliğini; ÇOMÜ Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen Bey’in, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği 1. sınıf öğrencilerinden oluşan gönüllü öğrenciler (ÇOMÜZECEM Yıldızlar Ekibi) ve Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı 2020 ve 2021 yılı mezun öğrencilerinin katkılarıyla gerçekleştiriyor.

• Merkezimiz her ne kadar zihinsel engelli çocuklar ismini taşısa da merkez olarak tüm özel çocuklarımıza hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu bizim için çok önemli. Otizmli çocuklar zihinsel engelli değiller hatta aksine üstün zekalı, savant(dahi) veya sanat spor vb. alanlarda çok yetenekli olabiliyorlar. Bu amaçla yola çıkıp OTİZM ve SANAT dedik.
  • 2-3-4 Nisan tarihlerinde Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri zoom üzerinden 40’ar dakika sürecek etkinliklerin program içeriği aşağıdadır:
  • 2 Nisan 2021 Cuma 19:30;
    • “ÖZEL EĞİTİM” temalı sanal resim sergimizin açılışı var. Sergide 95 eser sergilenecek. Bu eserler 2020 ve 2021 Resim İş Eğitimi Anabilim Dalından mezun olan ve özel eğitim dersini Dr. Çiğdem Nilüfer Umar’dan alan öğrencilere, Dr. Umar’ın kendisine ve otizm tanılı iki gencimiz, Denizhan Yalçınkaya ve Cihan Körpe’ye aittir.
    • OTİZMİ BABALARIN GÖNÜL DİLİNDEN DİNLİYORUZ isimli etkinliğimiz kapsamında Otizmli piyano sanatçısı Buğra Çankır’ın babası Kemal Çankır’ın konuşması.
    • Piyano Dinletisi: Buğra Çankır, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Elemanı
  • 3 Nisan 2021 Cumartesi 21:00;
    • Klarnet Dinletisi: Serkan Çağrı, Akademisyen ve klarnet sanatçısı. Kendisi toplum gönüllüsü ve duyarlı bir sanatçı olarak Otizm ve Sanat Günleri kapsamında ailelere konser verecek.
    • Kısa film gösterimi: Otizm üzerine yurdun dört bir yanından aile ve gençlerin oynadığı ÇOMÜZECEM Yıldızlar Ekibi’nin çektiği kısa video film gösterisi olacak.
  • 4 Nisan 2021 Pazar 13:30;
    • OTİZMİ BABALARIN GÖNÜL DİLİNDEN DİNLİYORUZ isimli etkinliğimiz kapsamında Otizmli piyona sanatçısı Koral Erdeniz’in babası Seyhan Erdeniz’in konuşması.
    • Piyano Dinletisi: Koral Erdeniz

OTİZM ve SANAT Günleri Etkinliğinin gerçekleşmesinde destek veren başta sanatçılarımıza, babalara, otizmli çocuklarımız ve ailelerine, ÇOMÜZECEM Yıldızlar Ekibine ve mezun resim öğretmeni öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Dr. Çiğdem Nilüfer UMAR
ÇOMÜ Zihinsel Engelli Çocuklar Eğitimi