Öğretmenlik Uygulaması ve RPD Uygulamaları Toplantısı Gerçekleştirildi

2024-2025 Akademik Yılı Güz Yarıyılında Eğitim Fakültemizin programlarında okutulacak olan “Öğretmenlik Uygulaması I/Okullarda RPD Uygulamaları I” dersine yönelik bir koordinasyon toplantısı, 04 Ekim 2024 Cuma günü saat 11.00’de Fakültemiz Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görevli Okul Uygulama Koordinatörleri ile fakültemizin Uygulama Koordinatörleri katıldı. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Özdemir, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Abalı Öztürk ve Fakülte Öğretmenlik Uygulamaları Koordinatörü Arş. Gör. Dr. Samet Doykun’un katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, uygulama derslerinin planlanması ve yürütülmesi konuları ele alındı.

Toplantıda, öğretmen adaylarının okul deneyimlerinin nasıl daha verimli hale getirilebileceği üzerine detaylı bir değerlendirme yapıldı. Katılımcılar, okullardaki uygulama süreçlerinin sağlıklı yürütülmesi için karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Toplantı, akademik yıl boyunca devam edecek iş birliğinin temellerini güçlendirirken, uygulama derslerinin etkin bir şekilde sürdürülmesi için atılan önemli bir adım oldu.