Kuantum Bilgisayarlarda Kriptografi Alanındaki Patentimiz Yarışmada 10 Bin TL ile Ödüllendirildi

Türkiye'nin en prestijli ve rekabetçi etkinliklerinden biri olan Patentle Türkiye 3. üniversiteler Patent Yarışmasında 'nda bu yıl da ülkenin dört bir yanından değerli akademisyenler yarıştı. Yarışmada dereceye giren projeler hem Türkiye hem de dünya çapında büyük ilgi gördü.

Patentle Türkiye 3. üniversiteler Patent Yarışmasında 'nda Öğr. Gör. Ercan Çağlar, Prof. Dr. İhsan Yılmaz'ın danışmanlığındaki Doktora tez çalışmasından ürettiği Kuantum Kriptografi ile ilgili patenti sayesinde Türkiye 7.'si olarak 10 bin TL ile ödüllendirildi.

Öğr. Gör. Ercan Çağlar, yarışmada Türkiye 7.'si olarak büyük bir başarıya imza attı. Kendi alanında uzman olan Çağlar, inovatif fikirleri ve sıra dışı düşünme yeteneği sayesinde jüri üyelerinin dikkatini çekmeyi başardı. Çağlar'ın projelerinin, bilim ve teknoloji alanında Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunması bekleniyor.

Kıymetli akademisyenimiz Öğr. Gör. Ercan Çağlar'ı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Prof. Dr. Salih Zeki GENÇ
Dekan