Fakültemizde UAVET Simülasyon ve Eğitim Laboratuvarı Kuruldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi’nde, İnsansız Hava Aracı (İHA) bakım ve onarımı konusunda nitelikli personel yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla UAVET Simülasyon ve Eğitim Laboratuvarı kuruldu. Bu laboratuvar, Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ KA220 Mesleki Eğitim İşbirliği projesi kapsamında hayata geçirildi.

Projenin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi adına yürütücüsü Dr. Cumali Yaşar, İHA’ların savunma sanayisinden tarıma kadar geniş bir kullanım alanı bulunduğunu belirterek, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi’nde kurulan bu laboratuvarın, İHA bakım ve onarımı konusunda nitelikli personel yetiştirilmesine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Dr. Yaşar, laboratuvarın Türkiye’nin bu alandaki eğitim ve araştırma kapasitelerini artırarak, ülkemize ve sektöre önemli faydalar sunmayı hedeflediğini vurguladı. Bu yeni laboratuvar, İHA teknolojisinin gelişimine destek olmanın yanı sıra, sektördeki teknik eleman ihtiyacını karşılamada da kritik bir rol oynayacak.

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız: