Fakültemizde Erasmus Plus Proje Başarısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Ortak Olduğu 250.000 Euro Bütçeli Avrupa Birliği Projesi Kabul Edildi

Ulusal Ajans tarafından desteklenen ve 2024-1-TR01-KA220-HED-000248462 kodlu Avrupa Birliği projesi kapsamında, "Diş Hekimliği Öğrencilerinin Dijital Etkileşimli Eğitim Yoluyla Diş Tedavi Protokolü Uygulama Becerilerinin Geliştirilmesi" başlıklı proje, 250.000 Euro bütçe ile kabul edildi. Proje ortaklığı Bülent Ecevit üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mellis Eğitim Teknolojileri, İtalya’dan Palermo, Bresca ve İspanya’dan Valencia üniversitelerinden oluşmaktadır.

Projenin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi adına yürütücülüğünü Diş Hekimliği Fakültesinden Prof. Dr. İlgi Tosun üstlenirken, araştırmacı olarak Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümünden Öğr. Dr. Cumali Yaşar ve Arş. Gör. Dr. Tülay Dargut Güler görev alıyor. Proje, diş hekimliği öğrencilerinin diş tedavi protokolü uygulama becerilerini dijital ve etkileşimli eğitim teknolojileri kullanarak geliştirmeyi amaçlıyor.

Yükseköğretim alanında dijital eğitim yöntemlerinin önemini vurgulayan proje, uygulamalı eğitimlerin daha verimli hale getirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Dijital araçlar ve etkileşimli öğrenme materyalleri sayesinde öğrencilerin klinik becerilerini daha etkin bir şekilde kazanması sağlanarak, diş hekimliği eğitiminde inovatif bir yaklaşıma öncülük edeceği ve uzun vadede öğrenci başarısına önemli katkılar sunacağı öngörülüyor.