ÇOMÜ’de Erasmus Plus Projesi Başarısı

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ortak olduğu ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Arslan’ın yürüttüğü “2022-1-LT01-KA220-SCH-000087659-  KA2 Cooperation partnerships projesi Okul Eğitimi kategorisinde Litvanya Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye uygun görülmüştür. Proje ekibinde araştırmacı olarak Uzaktan Eğitim Md. Yardımcısı Kadir Tunçer, Dr. Burcu Bilir Koca ve doktora öğrencileri Hasan Dirik, Sedat Yakut ve İsmail Altıntaş yer almaktadır.


Baltic Education Technology Institute’un koordinator olduğu 24 aylık ve 400 000,00 €’luk smARt - augmented reality technology adaptation in schools- projesinin Aralık 2024’de tamamlanması hedeflenmektedir. Baltic Education Technology Institute (Litvanya), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (Türkiye), CEIPES (Italya), CPIP (Romanya), Eva-93 (Letonya) ve Education and Development (İrlanda) olmak üzere toplam 6 ortak bulunmaktadır.


Bu projenin temel amacı, okul öğrencilerinin STEAM konularına katılımını artırmak ve artırılmış gerçeklik yoluyla teknoloji ve ICT'ye olan ilgilerini artırmaktır. Bu proje EU Commission önceliklerinden Dijital Eğitimin  gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır.