ÇOMÜ’de erasmus Plus Projesi Başarısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiğdem Şahin Taşkın'ın yürütücülüğünü üstlendiği BIOTEACH: Bridging the Gap Between Biotechnology and Industry: Integrating Design Thinking and Flipped Learning adlı proje 2022 yılı Erasmus+ Yüksek Öğretim için İşbirliği Ortaklıkları kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye uygun bulunmuştur. Projede üniversitemizden Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi anabilim dalı ile Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim elemanları yer almaktadır.

Proje son teknolojik kazanımları esas alan ve biyoteknolojide yükseköğretimden işgücü piyasasına geçişi geliştiren tasarım düşüncesini kullanarak ters yüz öğrenme ile tasarlanmış bir program oluşturmayı hedeflemektedir. Glycogest Biyoteknoloji Ltd. Şirketi (Türkiye), Demokritus University of Thrace (Yunanistan), University of Maribor (Slovenya), Mellis Egitim Teknoloji Ticaret Ltd. Şirketi (Türkiye), University of Tuscia (Italya) ve University of Zagreb’in (Hırvatistan) ortakları arasında bulunduğu projeye sanayi kuruluşu Uluova Süt Ticaret A.Ş. (Türkiye) katkıda bulunmaktadır.