ÇABAÇAM Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı Kapsamında Desteklenmeye Hak Kazandı

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi (ÇABAÇAM) Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı (DAP) kapsamında hibe almaya hak kazanmıştır. DAP, Avustralya’nın yardım bütçesinden finanse edilen ve Avustralya Büyükelçiliği Ankara tarafından yönetilen küçük bir hibe programıdır. ÇABAÇAM’da DAP kapsamında alınabilecek en yüksek destek olan 10.000 Avustralya dolarını hibe olarak alacaktır. Kazanılan bu hibe miktarı, ÇABAÇAM’ın iklim dostu bir okula dönüşümü için kullanılacaktır. Prof. Dr. Ebru Aktan Acar ve Arş. Gör. Dr. Sezen Apaydın’ın yürütücülüğünde bir danışma kurulu kurulacak ve ÇABAÇAM’ın dönüşümü için danışma kurulu ile iş birliği içerisinde çalışılarak iklim dostu okul olma yolunda gerekli adımlar atılacaktır.