Bulgaristanın Başkenti Sofya’da Otizmli Çocuklar İçin Geliştirilen Erasmus+ Projesinin Final Toplantısı Gerçekleştirildi

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Nergis Ramo Akgün tarafından yürütülen, Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal ve Prof. Dr. Salih Zeki Genç’in araştırmacı olarak görev aldığı “Developing New Software For Psychomotor Reeducation Of Children With Autism” başlıklı Erasmus + projesinin Final Toplantısı Bulgaristan’nın Başkenti Sofya’da gerçekleştirildi. 

Proje ortaklarından Bulgaristan’ın Sofia University St. Kliment Ohridski’nin ev sahipliğinde 02-04 Temmuz tarihleri arasında yapılan toplantıya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Dr. Öğr. Üyesi Nergis Ramo Akgün, Prof.Dr. Ahmet Evren Erginal, Projenin ortaklarından Piri Teknoloji Eğitim Hizmetleri Tic. A.Ş Yetkilisi ve aynı zamanda Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Özdemir, Yahya Doğan ve İbrahim Turgay Kapucu ile proje partneri ülkeler Kuzey Makedonya  ve Bulgaristan ekipleri katılım sağladı. İlk gün tüm proje ekiplerinin çalışma toplantısı ile geçti. 

İkinci gün RCA yazılımı Bulgaristanda bulunan toplam 25 Otizm Spectrum Bozukluğu Öğrenci Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine tanıtım sunumu yapıldı. Tanıtımın ardından 25 kurum yetkilisine Projenin ürünü olan RCA yazılımı ve eğitim seti hibe olarak verildi. İkinci gün tüm partnerlerin çalışma toplantısının ardından Sofya gezisi ile tamamlandı. Final Toplantısının son günü  Sofya Üniversitesi Eğitim ve Sanat Fakültesi Dekanı tüm proje ekipleri ile makamında görüşerek projeye desteğini ve projenin başarısını Sofya’da uygulanan demo versiyonu uygulama sonuç raporlarından takip ettiğini belirterek tüm ekipleri başarılı çalışmalarından dolayı kutladı, bundan sonraki projeler için işbirliğinin arttırılması temennisinde bulundu. 

Son gün yapılan kapanış toplantısı ile Proje Final Toplantısı tamamlandı.