BIOTE(A)CH: Bridging the Gap Between Biotechnology and Industry: Integrating Design Thinking and Flipped Learning Proje Toplantısı

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi koordinatörlüğünde, yürütücülüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiğdem ŞAHİN TAŞKIN’ın gerçekleştirdiği BIOTE(A)CH: Bridging the Gap Between Biotechnology and Industry: Integrating Design Thinking and Flipped Learning isimli projenin ilk toplantısı 09-10 Mart tarihlerinde Çanakkale’de gerçekleştirilmiştir. 

Projenin ortakları arasında Glycogest Biyoteknoloji Ltd. Sirketi (Türkiye), Demokritus University of Thrace (Yunanistan), University of Maribor (Slovenya), Mellis Egitim Teknoloji Tic. Ltd. Şti. (Türkiye), University of Tuscia (Italya) ve University of Zagreb (Hirvatistan) yer almaktadır. Projeye ayrıca Uluova Süt Tic. A.Ş. ve Elit Çikolata ve San. A.Ş. gönüllü katkıda bulunmaktadır. 

Tüm ortakların katılım gösterdiği proje toplantısında proje çıktılarının yanında; proje yönetimi, koordinatör kurum ve ortakların sorumlulukları ile ilgili konular görüşülmüştür. 

Proje sağlık, tarım, gıda ve çevre alanlarına getirdiği birçok yenilikle tanınan biyoteknoloji konusunda eğitim alan üniversite öğrencilerinin öğrenimleri sırasında edindikleri bilgi ve becerilerini endüstrinin ihtiyaçları doğrultusunda etkili bir biçimde kullanmalarının sağlanması bakımdan büyük önem taşımaktadır.