2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Fakültemize Hayırlı Olsun

Çanakkale Onsekiz Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 1955-1956 eğitim-öğretim yılında Çanakkale 'İlköğretmen Okulu' olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. 1974-1975 Eğitim-Öğretim yılında Çanakkale Eğitim Enstitüsü'ne dönüştürülmüş ve1982 yılında Trakya Üniversitesi'ne bağlanarak 'Eğitim Yüksekokulu' adını almıştır. 1992 yılında ise üniversitemizin kuruluşuyla birlikte bugünkü Eğitim Fakültesi olarak yolculuğuna devam eden bu köklü kurum, kısa sürede ulusal ve uluslararası düzeyde kendini kanıtlamış ve eğitim dünyasında önemli bir yer edinmiştir. 

Fakültemiz, kurulduğu günden bu yana hem bölgesel hem de ulusal çapta nitelikli öğretmenler yetiştirerek ülkemizin eğitim hayatına katkı sunmuştur. Bu bağlamda, geçmişten günümüze sürekli gelişim ve yeniliklere açık olan fakültemize dekan vekili olarak atanmanın verdiği onuru ve sorumluluğu derinden hissediyorum. 

Gerek akademisyenlik gerekse idari görevlerde bulunduğum süreçte, fakültemizin ve üniversitemizin gelişimine sürekli katkı sağlamaya çalıştım. Bugün de aynı heyecan ve sorumlulukla, bilimsel çalışmaları ve öğretim kalitesini daha da ileriye taşımayı hedefliyorum. 30 yılı aşkın bir yolculukta, fakültemizi saygın bir bilim merkezi olarak tanınır hale getiren önceki yönetimlere bu özverili çalışmaları için şükranlarımı sunuyorum. Onların birikimlerini kullanarak, fakültemizi bilimsel, akademik ve idari anlamda daha ileriye taşıyacağıma inancım tamdır.

Yönetim olarak, çağımızın gerektirdiği bilgi, beceri ve yetkinliklerle donanmış bireyler yetiştirmek amacıyla, yapay zeka ve dijital teknolojilerin eğitime entegrasyonunu ön planda tutan bir vizyon benimsemiş bulunuyoruz. Fakültemizin her akademik ve idari personelinin katkısının, eğitim ve araştırma alanında yeni zenginlikler yaratacağına inanıyorum.

Rektörlüğümüzün ve üst yönetimlerin desteğiyle, sürdürülebilir bir yönetim anlayışını daha da pekiştirmek üzere tüm anabilim dallarımızla birlikte işbirliği içerisinde çalışacağız. Fakültemizin önümüzdeki dönemde de bilimsel üretkenlik ve nitelikli eğitimde öncü bir rol oynaması için kalite süreçlerinin sürekli iyileştirilmesine dayanan bir mekanizma kurma gayreti içerisindeyiz.

2024-2025 eğitim-öğretim yılının, akademik ve idari personelimiz ile sevgili öğrencilerimiz için başarılı ve verimli geçmesini temenni eder, hepimize hayırlı olmasını dilerim.

 

Prof. Dr. Muzaffer ÖZDEMİR    
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Eğitim Fakültesi Dekan V.