2024-2025 Akademik Yılı Resim-İş Öğretmenliği Özel Yetenek Sınav Başvuruları

Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Özel Yetenek Sınavı’na başvuracak adaylardan Y-TYT başarı sırasının en az 800.000 (TYT Başarı Puanı 150) olması beklenmektedir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar belirtilen tarihler arasında (05-18 Ağustos) online ön kayıt başvurusu yapacaklardır.
Ön kayıt https://egitimozyes.comu.edu.tr/index internet adresinden sisteme giriş yaparak ön kayıt işlemi yapan öğrenciler, sistemden başvurular tamamladıklarında, sistem adaya "Sınav Giriş Belgesi/ Başvuru Formu" verecektir. Adaylar sistemden aldıkları "Sınav Giriş Belgesi/ Başvuru Formu” ile sınava katılacaklardır.

Başvuru evrakları tam olmayan ya da eksik olan adayların başvuruları kabul edilmez.

Engelli adayların başvuruları online ön kayıt olmadan, aşağıda belirtilen evraklar ile elden ya da posta yoluyla ilgili adrese teslim etmeleri gerekmektedir.

Engelli adayların başvuru evraklar
a) Aday Başvuru Formu,
b) Bir adet vesikalık fotoğraf, (kıyafet yönetmeliğine uygun, cepheden çekilmiş, güneş gözlüksüz, son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır).
c) Nüfus Cüzdanı veya TC. Kimlik Kartı örneği,
ç) 30.03.2012 öncesi orta öğretim kurumlarından mezun olanlar için lise diploması örneği, d) Engelli adaylar için ilgili yılın merkezi sınav kılavuzunda belirtilen kriterlere uygun "engelli sağlık kurulu raporu".
e) Sınavın yapıldığı yıla ait merkezi sınav sonuç belgesi,
f) Bir önceki yılın merkezi sınav puanı kullanmak isteyen adaylar için sınava gireceği yılın merkezi sınav başvuru belgesi.

***Özel Yetenek Sınavı 26 Ağustos saat 13.00’da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Anafartalar Yerleşkesi 4. Kat Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Resim Atölyelerinde yapılacaktır.

Eğitim Fakültesi adres: "Cevatpaşa mahallesi, İnönü caddesi No: 17 (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Anafartalar Yerleşkesi, Eğitim Fakültesi Dekanlığı 1.kat Evrak Kayıt Bürosu) 17010 Merkez/ÇANAKKALE"

Daha detaylı bilgi için sınav kılavuzuna başvurabilirsiniz.

2024-2025 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU.docx