Yunanistan’ın İskeçe şehrinde öğrencilerin başarısını arttırmada da Okul-Aile İşbirliği Semineri Verildi

Eğitim Fakültesi Dr.Öğretim üyesi Elmaziye Temiz  eğitim semineri verdi. Yunanistan’ın İskeçe  kentinde bir Türk okulu olan İskeçe Azınlık Lisesi Okul Aile Birliği’nin   organizasyonunda  05. Şubat 2020 Çarşamba günü   18.000’ de“Öğrenci Başarısında Okul-Aile İşbirliğinin Önemi”  konulu konuşma, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD))   salonunda gerçekleştirildi.   Seminere  BTYD Başkanı Dr.Hüseyin Baltacı yanında İskeçe Azınlık Lisesi Müdürü, öğretmenleri ve veliler katıldı.

Dr.Öğretim üyesi Elmaziye Temiz    önce    eğitim ve öğrenme süreçlerinin  aile çevresinde başladığını ve örgün ortamlarından olan okulla daha sistemli hale geldiğini ve  de yaşamboyu devam ettiğini belirtti.  Sonra çocuğun eğitiminde somut iki çevre olan  aile ve okul çevresinin uyumlu hareket etmesinin başarıyı arttıracağını örneklerle    ortaya koydu.   Özellikle her iki sosyal  çevrenin yetişkin üyelerinin  çocuklara/ öğrencilere  iletişim alanında iyi birer rol model  olmalarına ihtiyaç olduğu dile getirildi. Seminer öğretmen ve velilerin sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.