Türkiye Akarsu ve Göllerinde Ekolojik Risk Araştırmaları Adlı Seminer Gerçekleştirildi

Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı bünyesinde “Türkiye Akarsu ve Göllerinde Ekolojik Risk Araştırmaları” adlı seminer 12 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Türkiye'nin akarsuları ve göllerindeki ekolojik risk araştırmalarına yönelik seminer, Prof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL ve Prof. Dr. Okan YAŞAR’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Seminerin konuk konuşmacısı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Serkan KÜKRER, sucul ekosistemlerin insanlar için önemine dikkat çektikten sonra, göllerde ekoloji ve paleoekoloji çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Doçent KÜKRER, katılımcılara yaptığı çalışmalardan örnekler sunarak göllerde su ve sediment aracılığıyla ekolojik risk çalışmalarının nasıl gerçekleştirildiği ve elde edilen verilerin nasıl işlendiği konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Seminer, soru-cevap bölümüyle sona erdi. Doç. Dr. Serkan KÜKRER'in araştırmalarına dayalı birikimlerini öğrencilerimizle paylaşmasından dolayı kendisine teşekkür ederiz. Seminere, Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları ile adı geçen anabilim dalı öğrencileri katıldı.