TÜBİTAK 4004 "Atık Ajanları Dönüşümün Peşinde”

Fakültemiz Özel Eğitim Bölümü Öğretim üyelerimizden  Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Nilüfer UMAR, Kartal Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde 18-22 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen "Atık Ajanları Dönüşümün Peşinde" isimli projede uzman olarak görev almıştır.

Projenin amacı özel/ üstün yetenekli öğrencileri atık yönetimi ile ilgili, ihtiyaçları olan öğrenme ortamlarında kendileri gibi özel yetenekli olan yaşıtları ile birlikte araştırma, sorgulama ve atık sorunlarına yaratıcı çözümler üretmeye yönelik davranışlar kazandırmaktır. Bu amaç ile Dr. Umar, "Gelecek Problemleri Benim Elimde Çözüm Buluyor" isimli etkinlikte geleceğe yönelik yaratıcı problem çözme tekniği kullanarak 30 özel yetenekli 5. sınıf öğrencisi ile birlikte bir atölye çalışması gerçekleştirmiştir.