Özel Eğitim Dersi Farkındalık Dinletisi Gerçekleştirildi

.

Fakültemiz Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Derya GİRGİN ve Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 4. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “Özel Eğitim Farkındalık Dinletisi” Eğitim Fakültemiz Amfi salonunda gerçekleştirildi. Programa Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki GENÇ, Dekan yardımcıları Doç.Dr. Salim RAZI ve Dr. Öğr. Üyesi Adil Çoruk, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Alaattin CANBAY ve Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Begüm AYTEMUR, fakültemiz akademisyenleri ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Derya GİRGİN; fakültemizin birçok anabilim dalında özel eğitim derslerini gerçekleştirdiğini, Bahar yarıyılında Müzik eğitimi öğrencileri ile gerçekleştirdiği derste öğrencilerin özel eğitim dersi kapsamında birçok temel kavramları, yetersizlik türlerini öğrendiklerini, öğretim sürecinde önemli olan noktanın öğrencilerin öğrendiklerini kendi disiplinleri ile ilişkilendirmeleri olduğunu ifade etti.  Süreçte öğretmen adaylarının bir öğretmenin sahip olması gereken en temel yetkinliğin üretim olduğunu vurgulayarak; “öğretmen üretendir, ürettiğini paylaşandır, ürettiğini paylaşırken çoğalandır ve ürettiğini paylaşırken çoğaltandır” temel ilkesi ile yola çıktılarını, özel eğitim dersi kazanımları ışığında Müzik eğitimi öğrencilerinin sözlerini kendileri yazıp besteledikleri şarkılarla 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası"nda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirtti. Müzik eğitimi 4. Sınıf öğrencilerinin özgün birer ürünü olan kendilerinin yazıp bestelediği şarkı çalışmalarını Öğretmenlik Uygulaması dersi kapsamında gittikleri okullarda öğrencilerine öğrettiklerini, bir damla suyun su birikintisinde yarattığı etki misali özel eğitime ilişkin farkındalığın yayılmasını sağladıklarını ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Derya GİRGİN konuşmasında 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası’nda engellilere ilişkin farkındalığın arttırılması, onların toplumsal yaşama katılımlarının sağlanması, gereken hassasiyetin gösterilmesi oldukça önemlidir. 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftasında özel eğitim ile ilgili farkındalığın daha da artması temennisiyle geleceğimizin aydınlık yüzleri olan öğretmenlerimizin farkındalık sahibi birer birey olarak yetişmesinde üzerimize düşeni yapacağız dedi.

Eğitim Fakültemiz Dekanı ve Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salih Zeki GENÇ eğitimin kalbe ve ruha dokunan alanının sanat olduğunu vurgulayarak, önemli olanın öğretmen adaylarının öğrendikleri mevcut ders kazanımlarını kendi alanlarıyla ilişkilendirmeleri olduğunu belirtti. Bu bağlamda özel eğitim dersi kapsamında öğrenilenleri geleceğin öğretmenlerinin kendi alanlarıyla ilişkilendirmesinin en etkili nitelikli öğrenme biçimi olacağını ifade etti. Bununla birlikte fakültemiz de 10-16 Mayıs "Engelliler Haftası"nda Özel eğitim bölümü olarak böyle bir farkındalık dinletisinin yapılmasında emeği geçen başta Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Derya GİRGİN'e ve tüm öğrencilere teşekkür ediyorum dedi.

Ekler

Özel Eğitim Dersi Farkındalık Dinletisi.pdf