Geleneksel Japonya Günleri’nin 25.’si Gerçekleştirildi

.

Fakültemiz Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı'nın katkılarıyla Türk-Japon Dostluk Topluluğu tarafından bu sene 25.si düzenlenen “Japonya Günleri” etkinliği açılış töreni Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Program öncesi Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Mıyajıma, Rektör Vekili Prof. Dr. Süha  Özden'i makamında ziyaret etti.

Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Mıyajıma'nın sunum yaptığı etkinliğe, Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Erkan Kıllıoğlu, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, akademik personel ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Japon Dansları Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan Geleneksel Japon Dansı gösteriminin ardından Kendo, Japon Dansları, Origami, Cosplay, Takvim, Müzik, Tiyatro, Yemek, Manga, Anime, Japon Edebiyatı, Japon Kaligrafi, Japon Oyunlar, Sado gibi birbirinden farklı birçok öğrenci kulübünün hazırladığı sergi gezildi, ardından açılış törenine geçildi.

Saygı duruşunun ardından Türkiye ve Japonya Milli Marşları’nın söylenmesi ile başlayan törenin açılış konuşmasını Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tolga Özşen yaptı.

Doç. Dr. Özşen, 25 sene önce 1994 yılında üniversite bünyesinde kurulan en eski topluluklardan olan Türk-Japon Dostluk Topluluğu’nun kurucusu olduğunu belirterek bölüm ve toplulukla ilgili bilgiler verdi.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ise; “ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Japonca Bölümü çok köklü bir bölümdür. Bu bölüm gerçekleştirdiği faaliyet ve çalışmalarla, uluslararası anlamda üniversitemizin ismini duyuruyor. Japon Günlerinin uzun soluklu olmasındaki en büyük etken Japon disiplininin olmasıdır. Bunu biliyor ve önemsiyoruz. Törene katıldığı için Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Mıyajıma’ya ve yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇOMÜ, 1992 yılında kurulmuş ve 27 yıldır genç, dinamik ve ileriye bakış açılarıyla bilim ve eğitim adına hedefler koymuş bir üniversitedir diyen Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden, konuşmasında şunları ifade etti: “Avrupa’da ve Türkiye’de Japonca Öğretmenliği eğitimi veren tek bölüm Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ndedir. Japon Dili Eğitimi Bölümü okuyan öğrencilerimizin de Türkiye’de tek olmak gibi ayırt edici bir özellikleri var. Bu özel bölümden dolayı diğer üniversitelerden ayrılıyoruz. ÇOMÜ’de ve Çanakkale’de olması bizler için ayrıca bir önem arz ediyor. Kendimize ait bu ekolü üniversitemiz adına bu güzel şehirde bir dakika bile boş durmadan bu vazifeyi ve liderliği götürmek zorundayız.” dedi.

Açılış töreni, Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Mıyajıma'nın “21. Yüzyılda Asya ve Japonya” konulu sunumu ile sona erdi.

Tören sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç,  Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tolga Özşen, Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Mıyajıma’ya hediye takdiminde bulundu.

Haber-Fotoğraf: Ahmet Türker