Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Nilüfer UMAR, BİLSEM - Öğretmen ve Velilerine E-Konferans Verdi

.

Fakültemiz Özel Eğitim Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Nilüfer UMAR, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı bünyesinde 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı kapsamında BİLSEM- öğretmen ve velilerine yönelik düzenlenen e-konferans programında öğrenci velileriyle bilgilerini paylaştı.

Dr. Umar’ın, 7 Mart 2019 tarihi akşamı saat 20:00 ile 21:50 saatleri arasında gerçekleştirdiği “Yaratıcı Okuma Temelli Yaşamı Farklılaştırma “ başlıklı e-konferansına tüm Türkiye genelinde BİLSEM öğrenci velileri, öğretmen ve yöneticileri katıldı.
 
Erken çocukluk döneminden itibaren ebeveynleri tarafından desteklenen çocukların ilerideki yaşamlarında huzurlu, mutlu, ruhen sağlıklı ve başarılı bireyler olmalarının kuvvetle muhtemel olduğunu, ebeveynlik farkındalığı yüksek ana-ataya sahip çocukların, iç dünyalarında huzuru yakalayan, optimum özgüvene sahip bireyler olarak da toplum içinde birlikte gelişmeye ve birlikte yaşamaya daha çok katkı sağladıklarını vurgulayan Dr. Umar  var olduğumuz günden bu yana varlığı, yaşamı, yaşadığımız evrendeki olayları anlamaya ve yorumlamaya çalışmakta olduğumuzu ifade etti.

Bunun için de e-konferansta temel hareket noktamızın OKUYABİLMEK olduğunu, kendimiz de dahil olmak üzere sistem içindeki her şeyi okuyabilmemiz gerektiğini ifade ederek  “Yapılandırılmış Yaratıcı Okuma Modülü” ile yaşamlarımızı farklılaştırmaya yönelik YAŞAMI OKUMA eylemini gerçekleştirip, neleri okuyabileceğimiz konusunda odaklanarak ve uygulamalar yapıldı. Okumanın, kitap, gazete, dergi dışına çıkarılarak fotoğraf, resim, sinema, sergi afişinden tutun da manzara veya tiyatro, operaya kadar geniş bir yelpaze içinde gerçekleştiğinde bireyin kendini gerçekleştirerek kendini okumasının ve yaşamını farklılaştırmasının üzerinde duruldu. 

Konuyla ilgili haberler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın twitter, instagram, facebook gibi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.