Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğrencilerimiz Trakya Kariyer Fuarına Katıldı

.

 

Trakya Kariyer Fuarı; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi destekleriyle Trakya Bölgesinde ilk defa, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde ve Trakya Üniversiteler Birliğinin diğer üyeleri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi paydaşlığında, 24-25 Şubat 2020 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde (Edirne) gerçekleştirildi. 

290’nın üzerinde Kamu ve özel sektör kuruluşunun yer aldığı etkinliği iki gün boyunca 15.000’nin üzerinde öğrenci ziyaret etti. Fuarda açılan stantların dışında, 7 ayrı salonda eş zamanlı olarak düzenlenen sunumlar ve 80’in üzerindeki etkinlik ziyaretçilerden tam not aldı. İki gün boyunca 3 ayrı salonda gerçekleştirilen etkinlikte, hem Çanakkale’den katılım gösteren özel sektör ve kamu kuruluşlarının standları hem de ÇOMÜ Teknopark’ımız bünyesinde faaliyet gösteren firmalarımızın standları öğrencilerce yoğun ilgi gördü. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri, merkez kampüsünden 3, Biga ve Ezine ilçelerinden ikişer, Lapseki ve Çan ilçelerinden ise birer olmak üzere toplamda 9 otobüs ile fuara katılım gösterdi.

Üniversite Teknoparkları ve Teknoloji Transfer ofisleri ile ilgili firmaların özel bir salonda bir araya getirildiği fuarda, Üniversitemizden özellikle Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümü öğrencileri toplu olarak katılım gösterdiler.

Üniversitemiz teknopark firmalarından yeni nesil bilişim firması KaleInfo’yu temsilen Öğretim Görevlimiz Cumali YAŞAR da “Eğitim Materyali Hazırlamada Dijital İçerik Geliştirme Sistemleri” başlıklı sunumuyla alanda kariyer planlaması yapan öğrencilerle buluştu. Öğrencilerin kariyer yolculuklarında doğru planlama yapabilmeleri için eşsiz fırsatlar sunan fuarın, gelecek yıllarda da gelişerek yenilenmesi planlanıyor.