25. JAPONYA GÜNLERİ /// 29-30 Nisan 2019 ///

.

25. JAPONYA GÜNLERİ
29-30 Nisan 2019
Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi

Üniversitemizin aralıksız en uzun soluklu etkinliklerinden olan Japonya Günleri bu sene 25. kez gerçekleştirilecektir.
Üniversitemizin en eski öğrenci topluluklarından olan Türk-Japon Dostluk Topluluğu tarafından düzenlenen ve Eğitim Fakültesi Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı tarafından desteklenen 25. Japonya Günleri etkinlikleri 29 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 11:00’da Japonya Ankara Büyükelçisi Sayın Akio MİYAJİMA’nın vereceği “21. Yüzyılda Asya ve Japonya” başlıklı açılış konferansı ile başlayacaktır (Konferans dili İngilizcedir). 
Etkinlikler kapsamında Manga, Kaligrafi, Origami atölyeleri ile Japon takvimleri, Japon edebiyatı çalışmalarına ilişkin sergiler iki gün (29-30 Nisan) boyunca katılımcıların ilgisine sunulacak olup, etkinliğin ilk günü Japon yemekleri standı da açılacaktır. Etkinlik bitiminde Japon takvimleri her yıl olduğu gibi bu sene de katılımcılara çekilişle ve ücretsiz olarak dağıtılacaktır.
Etkinliklerin ikinci gününde (30 Nisan) Japon kılıç teknikleri gösterimi (Kendô), geleneksel dans gösterileri (Sôran-Bushi), çay töreni (Sadô), Japon filmi gösterimi, geleneksel Japon oyunları ve Cosplay gösterileri düzenlenecektir.
Tüm üniversitemiz ve Çanakkale halkı davetlidir.

Ekler

program detay.pdf