Yaz Bilim Kampı - 2019 TÜBİTAK Projesi 3. Dönem Sertifika Töreni Gerçekleşti

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Arzu Bayındır tarafından hazırlanan “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk” Yaz Bilim Kampı – 2019 TÜBİTAK projesi 3. ve son dönem sertifika töreni gerçekleştirildi.

Parion Otel’de gerçekleştirilen sertifika törenine Üniversitemiz akademik personelinin yanı sıra Belediye Başkan Vekili Egemen Ergün, 116 Jandarma Alay Komutanı Vekili J. Yrb. Tolga Yağan, çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri, proje ekibi ve öğrenci velileri katıldı.

ÇOMÜ girişimiyle ve Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Özel Koleji, Manisa Soma Kaymakamlığı, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, Genelkurmay Personel Dairesi Başkanlığı işbirliğinde gerçekleşen projenin 3. dönemi, şehit ve gazi çocukları ile Küçükkuyu, Biga, Eceabat, Ezine, Lapseki, Ayvacık ilçelerinde öğrenim gören 12 yaş grubu 90 öğrencinin katılımı ile tamamlandı.

Öğr. Gör. Arzu Bayındır, törende yaptığı konuşmada projede Çanakkale Özel Koleji, ÇOMÜ Terzioğlu ve Eğitim Fakültesi Yerleşkelerinin eğitim alanları ile Çanakkale ilinin doğal ve kültürel kaynaklı eğitim ortamlarının eğitsel amaçlı kullanılarak öğrencilerde farkındalık yaratmaya çalıştıklarını ifade ederek derslik, işlik ve laboratuvarların yanında doğa, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi’nin de eğitim amaçlı kullanıldığını belirtti.

Öğr. Gör Bayındır, I. Dönem Darüşşafaka Eğitim Kurumları, YİBO Gülpınar, Çanakkale Merkez, Merkez köy, Ayvacık, Bayramiç’ten katılan 30 öğrencinin, II. Dönem; Soma İlçesi öğrencileri (Maden kazasında birinci dereceden yakınını kaybeden), Bozcaada, Çan, YİBO Akçakoyun, Yenice, Gökçeada, Gelibolu’dan katılan ve III. Dönem; Gazi Şehit çocukları, SHÇEK Küçükkuyu, Biga, Eceabat, Ezine, Lapseki’den 30 öğrenci ve toplam 90 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen proje hakkında bilgiler verdi.

Bayındır “Özellikle minnet borcu duyduğumuz gazi ve şehit çocuklarımızı bu programda ağırlamanın ve 116 Jandarma Alay Komutanı Ünal Hayal’in daveti ile ant içme törenine iştirak etmenin mutluluğunu ve onurunu yaşadık” diyerek amaçlarının; öğrencilere bilimin farkındalığı kazandırmak, bilimle ve popüler bilim ile tanıştırmak, bilimi sevmelerini sağlamak, yaşamlarında problem çözme, analiz ve sentez yapabilme becerilerini geliştirmek olduğunu söyledi.

Öğr. Gör Bayındır “Bizlere bu imkanı sağlayan ve genç nesilleri önemseyen TÜBİTAK’a, bizi daima destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat’a, projede bizleri yalnız bırakmayan Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bünyamin Bacak ve Prof. Dr. Süha Özden’e, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’ya, yıllardır bilim kamplarını gönülden destekleyen Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Jülide İskenderoğlu’na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ve Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanı Gamze Ayrım’a, Soma Kaymakamlığı’na, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Soma öğrenci grubunun kampa ulaşımını sağlayan Çanakkale Belediyesi’ne, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a, kampa büyük katkıları olan ve yakinen ilgilenen Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar’a, Ali Sürücü’ye, İrfan Mutluay’a, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz’a, Müze Müdürü Ali Atmaca’ya, Eğitim Fakültesi Dekanımız ve proje danışmanımız Prof. Dr. Salih Zeki Genç’e, Soma Kaymakamlığı’na, fakülteme, proje danışmanlarımıza, Çanakkale Koleji’nin kapılarını bizlere açan ve öğrenci konaklamalarında kolaylıklar sağlayan Kemal Karakaş’a ve Özgür Karakaş’a, öğrencilerimizin sigortalanmasını üstlenen Nadide Altın’a, DOĞTAŞ’a ve KALE Grubu’na, Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Eryiğit’e, Basın Halkla ilişkiler Müdürü Duygu Albayrak’a, koordinatörlük görevini yüklenen Özgür Erdoğan’a, projenin yaygın etkisine destek sunan kampın tüm programını bölümler halinde yayınlayan TRT Çocuk Ekibi’ne, kampın mimarı tüm proje ekibi arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerimize ve velilerimize, ulusal ve yerel alanda bu projenin halkımızla buluşmasını sağlayan ve yaygın etkisine ivme katan basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimizin yolunun daima bilimle aydınlanması, yaşamlarında bilimin ve bilimsel düşüncenin rehber olması dileklerimle saygılarımı sunarım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik, öğrencilere sertifikalarının verilmesi, kamp boyunca yapmış oldukları etkinliklerin yer aldığı görselin sunumu ve kamp pastasının kesimi ile sona erdi.

Proje Ekibi: Öğr. Gör. Arzu Bayındır (ÇOMÜ-Proje Yürütücüsü), Doç. Dr. Betül Timur (ÇOMÜ-Uzman), Doç. Dr. Muzaffer Özdemir (ÇOMÜ-Uzman), Dr. Öğr. Üyesi M. Aydın Başar (ÇOMÜ-Uzman), Prof. Dr. Abdullah Soykan (Balıkesir Ün.-Eğitmen), Prof. Dr. Ali İşmen (ÇOMÜ-Eğitmen), Prof. Dr. Faruk Soydugan (ÇOMÜ-Eğitmen), Prof. Dr. Osman Demircan (ÇOMÜ Em. Öğr. Üyesi-Eğitmen), Doç. Dr. Hanife Genç (ÇOMÜ-Eğitmen), Doç. Dr. Sevnur Mandacı (TÜBİTAK MAM-Eğitmen), Doç. Dr. Tuncay Özdemir (İnönü Ün.-Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi Elmaziye Temiz, (ÇOMÜ-Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Parlakyıldız (KKTC İlim Ün.- Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi H. Yılmaz Küçüköncü (ÇOMÜ-Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi Umut Eroğlu (ÇOMÜ-Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi Veysel Tolun (ÇOMÜ- Eğitmen), Öğr. Gör. Pınar İşmen (ÇOMÜ-Eğitmen), Öğr. Gör. Necmi Tekin (ÇOMÜ-Eğitmen), Öğr. Gör. Gökhan Bayram (ÇOMÜ-Eğitmen), Müh. M. Ali Doğan (JEVAK Yönetim Kurulu Başkanı-Eğitmen), Öğr. Ercan Pehlivan (MEB Okul Müd. Koordinatör-Rehber), Öğr. Müge Pehlivan (MEB Okul Müd. Yard. Koordinatör-Rehber), Müzik Öğr. Çiğdem Kırcıoğlu (MEB-Rehber), Müzik Öğr. Tansu Kırcıoğlu (MEB-Rehber), Öğr. Ayça Akçam (Rehber), Bilg. Tekn. Öğr. Yahya Doğan (Çanakkale Özel Kolej-Rehber), Öğr. Melis Temizel (Y.L. Öğrencisi- Raportör), Öğr. Furkan Aydın (Y.L. Öğrencisi- Rehber), Buket Esin (Çanakkale Özel Kolej- Reh. ve Psi. Dan.), Alper Tutucu (Lisans Öğrencisi-Rehber), Burak Uruç (Lisans Öğrencisi-Rehber), Damla Özkan (Lisans Öğrencisi-Rehber), Sevcan Başkaya (Lisans Öğrencisi-Rehber), Şeyma Çakır (Lisans Öğrencisi-Rehber), Tuğçe Gençtürk (Lisans Öğrencisi-Rehber), Op. Dr. Celal Karakaş, Elveda Can (TÜBİTAK Anne).

Proje Danışmanları: Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Prof. Dr. Çavuş Şahin, Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Osman Demircan.