Şehit Nefize ÇETİN ÖZSOY'un Ailesi ve Emniyet Mensupları Fakültemizi Ziyaret Ettiler.

.

08.06.2016 tarihinde terör örgütünün saldırısı sonucu Şehit mertebesine yükselen Fakültemiz mezunu Nefize ÇETİN ÖZSOY'un ailesi ve emniyet mensupları fakültemizi ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki GENÇ ile şehidimizin ailesi ve emniyet mensupları yeni binadaki şehit köşesine gül bıraktılar.

Şehit Polis Memuru Nefize ÇETİN ÖZSOY, Bulgaristan’ın Kırcaali iline bağlı Çiftlik Köyünde Süleyman ve Hafize ÇETİN çiftinin kızı olarak 11/02/1984 tarihinde dünyaya gelmiştir. Henüz altı yaşında iken 1990 yılında zorunlu göçmen olarak ailesiyle birlikte Edirne ilimize yerleşmiştir. Şehit Polis Memuru Nefize ÇETİN ÖZSOY, İlköğrenimini Edirne İnönü İlköğretim Okulu’nda, Lise eğitimini Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi’nde ve Yüksek öğrenimini de Fakültemizde Sınıf Öğretmenliği programında tamamlamıştır. Sözleşmeli Öğretmen olarak görev yapmakta iken Polis olmaya karar vermiş, İstanbul Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden (POMEM) 2009 yılında mezun olarak 26/12/2009 tarihinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda ilk görevine başlamıştır.

2013 yılında Sultan Ahmet Camii avlusuna girmeye çalışan canlı bombayı etkisiz hale getiren kahraman Şehidimiz, üstün başarısından dolayı takdir ve taltiflerle onurlandırılmıştır. Şehidimiz 05/07/2013 tarihinde Mardin İli Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosuna şark hizmeti için tayin edilmiştir. Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli iken, 08/06/2016 tarihinde terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla yapılan saldırı sonucu Şehit olmuş, 10/06/2016 tarihinde Edirne Şehitliği’nde toprağa verilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle mücadelede verdiği ikinci, Edirne Selimiye Camii’nden kaldırılan ilk kadın şehit olarak kayıtlara geçen Şehit Nefize ÇETİN ÖZSOY, evli ve Elif Eylül ÖZSOY’un annesidir.

Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz.