ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Lisans Programlarına Özel Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alımı İlanı

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı için Resim İş Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği Programlarına 2020-YKS Sınavı TYT Puanına göre başvurmak isteyen adaylar için Başvuru ve Sınavlar hakkında bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

BAŞVURU KOŞULLARI

PROGRAM ADI  KONTENJAN  TYT TABAN PUANI BAŞARI SIRASI
Müzik Öğretmenliği 30  150   En düşük 800.000
Resim İş Öğretmenliği  30    150   En düşük 800.000

BAŞVURU VE EVRAK TESLİMİ

Online Başvuru Tarihleri : 04 - 14 Ağustos 2020
Evrakların Teslimi için Son Gün/Saat :   21 Ağustos 2020 / 17:00

Online Başvuru işlemini tamamlayarak ön kayıt başvurusu onaylanan ve başvuru koşullarını sağlamış adayların,  internet çıktısı olarak aldıkları Başvuru Formu ile beraber aşağıda belirtilen Başvuru Evraklarını en geç 21 Ağustos 2020 günü saat 17:00’a kadar kargo/APS yoluyla veya şahsen ulaştırmaları gerekmektedir. (Evrakların süresinde ve eksiksiz olarak ulaştırılmasından adaylar sorumludur.) (Engelli adayların başvuruları online ön kayıt olmadan alınacaktır)

En geç 21 Ağustos 2020 tarihinde Fakültemiz Evrak Kayıt Bürosuna Ulaşması gereken evraklar:

a)       Aday Başvuru Formu,

b)       2 (iki) adet vesikalık fotoğraf, (kıyafet yönetmeliğine uygun, cepheden çekilmiş, güneş gözlüksüz, son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır.)

c)       Nüfus Cüzdanı veya TC Kimlik Kartı Fotokopisi

d)       30.03.2012 öncesi orta öğretim kurumlarından mezun olanlar için lise diploması örneği.

e)        Engelli adaylar için 2020-YKS kılavuzunda belirtilen kriterlere uygun “engelli sağlık kurulu raporu”

Evrakların teslim edileceği adres : “Cevatpaşa mahallesi, İnönü caddesi No: 17 (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Anafartalar Yerleşkesi, Eğitim Fakültesi Dekanlığı 1.kat  Evrak Kayıt Bürosu) ÇANAKKALE”

**************************

Yukarıdaki Online başvuru ve evrak teslimi süreçlerini belirlenen takvim kapsamında tamamlayan ve İlgili yönerge kapsamında koşulları sağlayan “Sınava Girmeye Hak Kazanan Öğrenciler” 25.08.2020 mesai bitimine kadar Eğitim Fakültesinin web sayfasında duyurular bölümünde açıklanacaktır.

Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

(Sınava Giriş Belgeleri, Sınav binalarına alınırken adaylara teslim edilecektir.)

Özel Yetenek Sınav Tarihi ve Yeri :

Program Adı    Sınav Tarihi/Saati  Sınav Yeri

Müzik Öğretmenliği

01-04 Eylül 2020/ 10.00

Anafartalar Yerleşkesi, Eğitim Fakültesi, B4 Blok (Yeni Bina)

4. Kat Amfi

Resim İş Öğretmenliği 01-04 Eylül 2020 / 10.30 Anafartalar Yerleşkesi, Eğitim Fakültesi (Sınav iki aşamalıdır)

Sınav Sonuçlarının Açıklanması :
Müzik Öğretmenliği   08 Eylül 2020
Resim İş Öğretmenliği 08 Eylül 2020

Kesin Kayıt Tarihi:   09-11  Eylül 2020 (Kesin Kayıtta istenen belgeler ve ders kaydı ile ilgili Üniversitemiz ana sayfasında 2020 yılında yerleşen adaylar için ilk kayıt işlemleri ile ilgili duyurular esas alınacaktır.)

(Kontenjan açığı olduğu takdirde yedek adayların 11 Eylül 2020 tarihinde yapacakları dilekçe ile başvurularına göre en yüksek puandan başlanarak kontenjan açığı kadar belirlenen yedek adayların kesin kayıtları 15-16 Eylül 2020 tarihinde yapılacaktır.)

ONLİNE BAŞVURU SİSTEMİ’ne yönlendirilmek için tıklayınız.

Eğitim Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Başvuru Sistemi  internet adresi:http://basvuru.egitim.comu.edu.tr/

Ekler

ÇOMÜ ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ 2020.docx