.
Fakültemiz öğretim elemanlarından Öğr.Gör. Arzu BAYINDIR tarafından hazırlanan ve proje yürütücülüğünü yaptığı “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk” Yaz Bilim Kampı – 2021 TÜBİTAK projesi kabul edilmiştir.
TÜBİTAK 4004 kodlu Bilim Ve Toplum Projeleri Destekleme Programı kapsamında Eğitim Fakültemiz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Arzu BAYINDIR’ ın yazdığı ve proje yürütücülüğünü yaptığı yıllardır sürdürülebilirliğini koruyan “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk” Yaz Bilim Kampı – 2021 projesi kabul edilmiştir. Proje TÜBİTAK 4004 kodlu Bilim Ve Toplum Projeleri Destekleme Programının 15. Yılında 10. kez desteklenerek sürdürülebilirliğini koruyan, yaygın etki bakımından en fazla öğrenci kitlesine ulaşan projedir.
Ortaokul 6.sınıfa devam eden, haziran 2021 tarihi itibariyle 7. sınıfa geçmiş, akademik başarıları yüksek 12 yaş çocukların çalışma grubu olarak hedeflendiği Yaz Bilim Kampı projesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi girişimi, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Özel Koleji, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, işbirliğine dayalı olarak planlanmıştır.
2007 yılından bu yana TÜBİTAK destekli 10. kez, üniversitemiz adına 12.’si gerçekleşecek olan kamp programının içerikleri yenilenerek program hazırlıkları tamamlanmıştır. Bilim Kampının amacı, 7. sınıfa geçmiş katılımcı öğrencilerin fen ve sosyal bilimler alanlarına yönelik; popüler bilimle tanışmalarını, yaşamla içi çeliğini tanımalarını, bilimin her yerde ve eğlenceli bir alan olduğu gerçeği ile bilimsel farkındalıklarını sağlamaktır. Bilimin yaşamımız üzerine etkilerini ve bilimin yaşamımızı nasıl doğru yönlendirdiğini sezdirmektir
Bu amaç doğrultusunda öğrencilere; bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişimlerine uygun olarak farklı disiplin alanlarına yönelik hazırlanan etkinliklerle tanışmaları sağlanacak; bilimin her yerde ve eğlenceli bir alan olduğu verilmeye çalışılacaktır. Kamp etkinlikleri ana merkezi Çanakkale Özel Kolej Yerleşkesi olup, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu ve Anafartalar Yerleşkeleri ile Çanakkale ilinin doğal ve kültürel kaynaklı eğitim ortamları eğitsel amaçlı kullanılarak öğrencilerde farkındalık yaratılmaya çalışılacaktır. Bu anlamda derslik, işlik ve laboratuvarlar yanında, doğanın kendisi, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi, orman alanları, arkeolojik kazı alanları birer eğitim ortamı olacaktır. Gözleme, sorgulamaya ve yaparak yaşayarak öğrenmeye dayalı bir yaklaşım ön planda tutulacaktır.
Proje ekibi; alanlarında uzman, benzer projelerde çok fazla deneyimi olan özellikle farklı üniversitelerden öğretim elemanlarıyla işbirliğine giderek oluşturulmuştur. (Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı,)
Kampa seçme kriterleri doğrultusunda, başarılı Çanakkale’de yaşamını sürdüren çocuklar yanında, 2020 İzmir depreminde birinci derece etkilenen ve Darüşşafaka Eğitim Kurumu’nda öğrenim gören ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şehit çocuklarının katılımı planlanmıştır. Üniversitemiz ve farklı üniversitelerden öğretim elemanları tarafından yürütülecek program etkinlikleri, 02 - 22 Ağustos 2021 tarihleri arasında konaklamalı (PARİON HOTEL), 7'şer günlük programlarla üç dönem olarak Çanakkale’de gerçekleştirilecektir.
PROJE EKİBİ; Öğr.Gör. Arzu BAYINDIR(ÇOMÜ- Proje Yürütücüsü), Doç.Dr. Betül TİMUR (ÇOMÜ- Uzman), Doç.Dr. Muzaffer ÖZDEMİR (ÇOMÜ-Uzman), Prof.Dr. Abdullah SOYKAN (Balıkesir Ün.-Eğitmen), Prof.Dr.Ali İŞMEN (ÇOMÜ-Eğitmen), Prof.Dr.Alper Şener (İzmir Katip Çelebi Ün.- Eğitmen), Prof.Dr. Faruk SOYDUGAN (ÇOMÜ-Eğitmen), Prof. Dr. Gamze Torun KÖSE (Yeditepe Ün.- Eğitmen), Prof.Dr. Osman DEMİRCAN (ÇOMÜ Em. Öğr. Üyesi-Eğitmen), Prof..Dr.Hanife GENÇ (ÇOMÜ-Eğitmen), Doç.Dr. R.Cüneyt ERENOĞLU (ÇOMÜ- Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi Elmaziye TEMİZ,(ÇOMÜ-Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi Fahri Aliçavuş (ÇOMÜ- Eğitmen), Dr. Öğr.Üyesi Hayrettin PARLAKYILDIZ(KKTC İlim Ün.- Eğitmen), Dr.Öğr. Üyesi H.Yılmaz KÜÇÜKÖNCÜ (ÇOMÜ-Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi M.Aydın BAŞAR (ÇOMÜ-Eğitmen), Dr. Öğr.Üyesi Umut EROĞLU (ÇOMÜ-Eğitmen), Dr.Öğr.Üyesi Veysel TOLUN (ÇOMÜ- Eğitmen), Öğr.Gör. Pınar İŞMEN (ÇOMÜ- Eğitmen), Öğr.Gör. Necmi TEKİN (ÇOMÜ-Eğitmen), Öğr. Ercan PEHLİVAN (MEB Biga Kemer İÇDAŞ İlkokulu Müd. Koordinatör-Rehber), Öğr. Müge PEHLİVAN (MEB Biga Gümüşçay Ortaokulu Müd. Yard. Koordinatör-Rehber), Burcu KÖSE (Çanakkale Özel Kolej- Reh. Ve Psi. Dan.), Müzik Öğr. Çiğdem Kırcıoğlu (MEB Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi- Rehber), Müzik Öğr. Tansu Kırcıoğlu (MEB Keşan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi- Rehber), Bilg.Tekn. Öğr. Yahya DOĞAN(Çanakkale Özel Kolej -Rehber), Furkan AYDIN (Y.L. Öğrencisi- Raportör), Onur ATAK (Y.L. Öğrencisi- Rehber), Sevcan BAŞKAYA (Lisans Öğrencisi- Rehber), Elveda CAN (TÜBİTAK Anne).
Proje Danışmanları: Prof.Dr. Salih Zeki GENÇ, Prof.Dr. Çavuş ŞAHİN, Prof..Dr. Dinçay KÖKSAL, Prof.Dr. Osman DEMİRCAN, Prof.Dr. Rauf YILDIZ.