“Yunus Emre’nin Diliyle Yazmak” Öykü Yarışmasının Ödül Töreni Düzenlendi

.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliği ile düzenlenen “Yunus Emre’nin Diliyle Yazmak”  öykü yarışmasının ödül töreni Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı il ve ilçelerde okuyan ortaokul ve lise öğrencileri ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde eğitim gören Türk ve Yabancı Uyruklu öğrenciler katıldığı yarışmada, toplam 4 farklı kategoride eser katıldı.

Dereceye giren öyküler için düzenlenen ödül törenine; Çanakkale Vali Yardımcısı Sn. Hakkı Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, İl Milli  Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz,  yarışmanın Düzenleme Kurulu Başkanı Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, ÇOMÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ümit Eker katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, ÇASGED Yönetim Kurulu Başkanı  Sn. Serdar Bal’ın proje hakkında bilgi verdiği konuşmasıyla devam etti. Ardından ÇOMÜ Türk Dili Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Melek Kalın Salı yaptığı konuşmada; Yunus Emre’nin benimsediği birleştirici, insancıl düşünce ve değerlerin (sevgi, hoşgörü, adalet, dürüstlük, iyilik, yardımseverlik, alçakgönüllülük, teslimiyet ve sağduyu) yarışmaya konu edinildiğini; Türkçenin zenginliklerinden yararlanılarak oluşturulmuş nitelikli öykülerin ve yeni genç yazarların edebiyatımıza kazandırılmasının hedeflendiğini ifade etti. 

Projenin yazılımını gerçekleştiren Dr. Cumali Yaşar; öykü yazma yarışması için geliştirilen yazılım hakkında detaylı bilgi verdi. Program Eğitim Fakültesi Dekanı ve Projenin düzenleme kurulu başkanı  Prof. Dr. Salih Zeki Genç’in fakülte öğrencilerinin öykü yazma becerileri üzerine yaptığı çalışmaları ve bu yarışmanın  Gönen Ömer Seyfettin hikaye yarışmasıyla başlama sürecini anlattı. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten ise Yunus Emre ile ilgili yapılan faaliyetleri çok önemsediklerine değinerek faaliyet kapsamında emeği geçen herkese teşekkür etti. Son olarak söz alan Çanakkale Vali Yardımcısı Sn. Hakkı Uzun kendisinin yöneticilik deneyimlerinin yanında edebiyatla özel olarak ilgilendiğini, bu konuya verdikleri ehemmiyeti ve  Yunus Emre hakkındaki duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Konuşmaların ardından yarışmanın ödül törenine geçilerek dereceye girenlere ödülleri teslim edildi.

Dereceye girenlerin yanı sıra değerlendirme komisyonunca teşviğe değer görülen  katılımcılara yazarlık teşvik ödülleri verildi. Ödül törenin son bölümünde düzenleme kurulu üyelerine  “Dikili Ağacım Var Fidan Kartları” hediye edildi. 

ÇOMÜ’lü öğretim elemanlarından oluşan komisyonun dört aşamalı olarak gerçekleştirdiği değerlendirmenin sonunda yarışmada dereceye giren ve yazarlık teşvik ödülüne layık görülen öykülerin ve yazarlarının listesi şöyle: