TÜBİTAK’ın Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizinde Üniversitemiz Eğitim Alanında Başarılı Bir Performans Sergilemiştir

TÜBİTAK’ın bu yıl yayınladığı “Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi 2020” raporunda Üniversitemiz Eğitim alanında hem kalite ve hem de yayın hacminde ortalamanın üstünde yer almış, üniversiteler arası karşılaştırmada daha büyük ve köklü üniversiteleri geride bırakarak başarılı bir performans sergileyip 1. Bölge üniversiteler içerisinde yer almıştır. Yapılan hesaplamalar ve çizilen grafikler üniversitelerin yetkin oldukları alanlar hakkında objektif veriye dayalı bilgi vermektedir.

Söz konusu analiz, üniversitelerin minimum kriterleri sağlayan alanlarının 11 gösterge bazında birbiriyle kıyaslanması yoluyla bulunan kalite ve hacim göstergeleri kullanılarak hazırlanmıştır.

Çalışma Raporunun tamamını okumak ve analiz görsellerini görmek için tıklayınız.