Özel Eğitim Kurumlarına Gezi Düzenlendi

Fakültemiz Özel Eğitim Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Derya GİRGİN tarafından verilen “Özel Eğitim” ve “Kaynaştırma Eğitimi” dersleri kapsamında Okul Öncesi Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Resim-İş Eğitimi, Fen Bilgisi Eğitimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, İngiliz Dili Eğitimi bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adayları ile özel eğitim kurumlarına araştırma ve inceleme gezisi düzenlendi.

Öğretmen adayları 11-13 Aralık tarihlerinde üç gün boyunca Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi’ni gezerek saha incelemesi yaptı. Öğretmen adaylarının ders kapsamında teorik olarak görmüş oldukları konuların pekiştirilmesi sağlandı. Öğretmen adayları gerçekleştirilen gezi ile özel eğitim kurumlarının yapısını, işleyişini, uygulamalarını gözlemlemenin kendileri açısından büyük bir tecrübe arz ettiğini ve farkındalık kazandıklarını ifade ettiler.