Öğretmen Adaylarına Yönelik İklim Okuryazarlığı Eğitimi

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi (ÇABAÇAM) ve YUVA Derneği ortaklığında gerçekleştirilen “Okul Öncesi Eğitimi İklim Projesi” kapsamında online “İklim Okuryazarlığı Eğitimi” gerçekleştirilecektir. Eğitim, Fakültemizde öğrenim gören tüm öğretmen adaylarının ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin katılımına açıktır.

İklim Okuryazarlığı Eğitimi’nin amacı, insan faaliyetlerinin iklim değişikliğine olan etkilerine ve iklim değişikliğinin gezegene, ekosistemlere, insanlara/toplumlara etkilerine yönelik farkındalık sağlamak ve bu doğrultuda daha iklim dostu kararlar alınabilmesini desteklemektir. Eğitim katılımcılar ile etkileşimli bir şekilde gerçekleştirilecektir. Bu nedenle eğitim kontenjanı 35 kişi ile sınırlıdır.

Eğitim 4 Nisan Salı günü 15.00 – 18.00 saatleri arasında Zoom üzerinden yapılacaktır. İsteyen katılımcılar için YUVA Derneği tarafından e-sertifika verilecektir.

Katılmak isteyen öğretmen adayları başvuru formu aracılığıyla eğitime başvurabilirler.

Katılmaya hak kazanan öğretmen adaylarına toplantı bilgileri başvuru formunda verdikleri e-posta adreslerine ve telefon numaralarına gönderilecektir.

Başvuru Formu: https://forms.office.com/r/ChrTZSnB9n

Eğitim ile ilgili sorularınız için Arş. Gör. Dr. Sezen Apaydın ile iletişime geçebilirsiniz.

e-posta: sezencicek@comu.edu.tr ya da apaydinsezen@gmail.com