Çanakkale İl Göç İdaresinden Eğitim Fakültesine Anlamlı Ziyaret

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle yürütülen ve Afgan kadın mültecilerin Türkçeyi öğrenme ve uyum sürecine katkıda bulunmayı hedefleyen ‘YENİ HAYATA MERHABA’ adlı projenin derslerine bu hafta Çanakkale Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü adına İl Göç İdaresi Uyum ve İletişim Çalışma Grup Başkanı Serap ÖZGÜL ERDEM, İl Göç Uzmanı Talha ÇALKAN, Azize BAHADURİ ve Farsça Tercuman Lütfiye ŞEN ziyaretlerinde projeye katılan Afgan kadınların uyum sürecine katkıda bulunmak amacıyla bir eğitim programı gerçekleştireceklerini açıkladı. Yetkililer bu programın kapsamı ile ilgili katılımcıları bilgilendirdiler ve Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Salih Zeki GENÇ’in de katılımıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı adına projedeki annelerin çocuklarına hediyeler verildi; Proje yürütücüsü Doç. Dr. Sevim İNAL ve proje eğitimcilerinden Melek KALIN SALI, Mehtap ELDEMİR, İrem GÜRBÜZ’le birlikte günün anlam ve önemine yönelik çocuklarla çeşitli etkinlikler yapıldı. Çocuklar 23 Nisan ile ilgili duygularını anlatan çeşitli resimler çizdiler.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi devletin ilgili birimleriyle çeşitli alanlarda iş birliğini sürdürmeye devam edecektir.