2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için Özel Yetenek Sınavı Başvuruları 28.08.2020 Tarihine Kadar Uzatılmıştır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca Üniversitelere 13.08.2020 tarihinde gönderilen ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru koşulları ile ilgili TYT başarı sıralamasında aranan 800 bin şartının yanı sıra Y-TYT başarı sıralamasının da dikkate alınabileceği kararı üzerine, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için Özel Yetenek Sınavı başvuruları 28.08.2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

Online Başvuru işlemini tamamlayarak ön kayıt başvurusu onaylanan ve başvuru koşullarını sağlamış adayların,  internet çıktısı olarak aldıkları Başvuru Formu ile beraber aşağıda belirtilen Başvuru Evraklarını en geç 1 Eylül 2020 günü saat 17:00’a kadar kargo/APS yoluyla veya şahsen ulaştırmaları gerekmektedir. (Evrakların süresinde ve eksiksiz olarak ulaştırılmasından adaylar sorumludur.) (Engelli adayların başvuruları online ön kayıt olmadan alınacaktır)

En geç 1 Eylül 2020 tarihinde Fakültemiz Evrak Kayıt Bürosuna Ulaşması gereken evraklar:

a)       Aday Başvuru Formu,

b)       2 (iki) adet vesikalık fotoğraf, (kıyafet yönetmeliğine uygun, cepheden çekilmiş, güneş gözlüksüz, son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır.)

c)       Nüfus Cüzdanı veya TC Kimlik Kartı Fotokopisi

d)       30.03.2012 öncesi orta öğretim kurumlarından mezun olanlar için lise diploması örneği.

e)        Engelli adaylar için 2020-YKS kılavuzunda belirtilen kriterlere uygun “engelli sağlık kurulu raporu”

Evrakların teslim edileceği adres : “Cevatpaşa mahallesi, İnönü caddesi No: 17 (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Anafartalar Yerleşkesi, Eğitim Fakültesi Dekanlığı 1.kat  Evrak Kayıt Bürosu) ÇANAKKALE”