Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğrencileri Yeni Bilgisayar Laboratuvarına Kavuştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi, öğrencilerine modern teknolojilerle donatılmış yeni bir bilgisayar laboratuvarına kavuştu. Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ÖZDEMİR’in de aralarında bulunduğu öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci, laboratuvarın açılış törenine katıldı.

Yeni laboratuvar, Eğitim Fakültesi'nin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü bünyesinde faaliyet gösterecek ve öğrencilere bilgisayar bilimleri alanında güncel bilgilerle donanmış bir eğitim imkanı sunacaktır. Laboratuvar, 30 adet son teknolojiye sahip bilgisayar ve gelişmiş bir projeksiyon cihazı ile donatıldı. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan kurulumun ardından laboratuvar, en son yazılım ve uygulamalarla güncellendi.
Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin öğrencilerine en iyi eğitim ortamlarını sunma konusundaki kararlılığını vurguladı. Erenoğlu, "Üniversitemiz, öğrencilerimizin global rekabet ortamında başarılı olabilmeleri için gerekli tüm donanımları sağlama amacındadır. Bu yeni laboratuvar da bu vizyonumuzun bir parçasıdır," dedi.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ise, laboratuvarın öğrencilere araştırma ve öğrenme süreçlerinde büyük kolaylıklar sağlayacağını belirtti. Genç, "Fakültedeki tüm öğrencilerimizin , burada teorik bilgilerini pratiğe dökebilecek, yazılım ve donanım projelerinde gerçek dünya tecrübesi kazanacaklar," şeklinde konuştu.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ÖZDEMİR de, laboratuvarın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Özdemir, laboratuvarın sadece dersler için değil, aynı zamanda öğrencilerin kendi projelerini geliştirebilecekleri bir araştırma merkezi olarak da hizmet vereceğini söyledi.

Açılış töreni, Rektör Erenoğlu’nun laboratuvarın resmi açılış kurdelesini kesmesiyle sona erdi. Törenin ardından katılımcılar, laboratuvarı gezerek bilgisayarların ve projeksiyon sisteminin işlevselliğini yakından inceleme fırsatı buldular. Öğrenciler ve öğretim üyeleri, yeni laboratuvarın eğitim olanaklarını zenginleştireceğine olan inançlarını ifade ettiler.

Bu yeni laboratuvarın açılması, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin eğitim alanındaki yenilikçi yaklaşımını ve öğrencilerine sağladığı kaliteli eğitim imkanlarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Üniversite yönetimi, teknoloji ve eğitimin entegrasyonu konusunda attığı bu adımlarla öğrencilerinin akademik ve profesyonel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.