8. Uluslararası ELT Araştırma Konferansı

8. Uluslararası ELT Araştırma Konferansı

693-8-uluslararasi-elt-arastirma-konfera


      Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen, 8. Uluslararası ELT Araştırma Konferansı UDEAD, ABD Ankara Büyük Elçiliği, İngiliz Kültür işbirliğinde Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

     Konferans, geçtiğimiz günlerde vefat eden Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü emekli Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Cem Alptekin'i anma töreniyle başladı. Anma töreninin ardından bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Cem Alptekin'in eşi Peggy Alptekin'e Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Uğur tarafından plaket verildi.

     Program, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Yüce ve Yabancı Diller Eğitimi Bölümü ve Konferans Başkanı Prof. Dr. Dinçay Köksal'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Prof. Dr. Dinçay Köksal konuşmasında konferansın sekizincisini düzenleyebilmenin gururunu yaşadığını belirtti ve kurumsallaşan bu konferansın düzenlenmesine katkı veren herkese teşekkür etti.


     Konferans süresince, Stephen Krashen, Aydan Ersöz, Yasemin Bayyurt, Ayşe Akyel, Carol Read, Donna Brinton ve Gölge Seferoglu çağrılı konuşmacı olarak araştırmalarını ve deneyimlerini konferansa katılan akademisyenler, öğretmen ve öğrencilerle paylaştı. 3 gün süren konferansta İngiliz Dili Eğitimi alanında yapılan araştırmaları içeren toplam sayısı 180'i bulan bildiri ve poster çalışması sunuldu.


     Sunumlarda öğretmen eğitimi, dil eğitiminde teknoloji kullanımı, uygulamalı dilbilim, yaşam boyu öğrenme, dil öğretimi, program değerlendirme ve uzaktan eğitim temaları gibi konulara değinildi.


     300'den fazla katılımcıyı bir araya getiren konferansın ardından Çanakkale'de görev yapan öğretmenlere yönelik olarak Yrd. Doç. Dr. Sevim İnal Koordinatörlüğünde Donna Brinton tarafından çalıştay gerçekleştirildi. ABD Ankara Büyük Elçiliği Dil Ateşesi Andrea Shindler'in de yer aldığı çalıştayda katılımcılara kitap ve katılım sertifikaları verildi. 


     Haber ve Fotoğraf: Gökçe Güzel

     Editör: Öğr. Gör. Öznur B. Doğangün