Üyesi Dr. Defne YILMAZ, "Sınıfımda Özel Yetenekli Öğrencim Var" Konulu Eğitim Vermiştir.

.

Fakültemiz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Defne YILMAZ, Adapazarı Serdivan ilçesindeki ilkokul öğretmenlerine üstün yetenekli çocukların sınıf içerisinde fark edilmesi ve gelişimlerinin desteklenmesi konusunda eğitim gerçekleştirdi.

Serdivan Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Sakarya Bilim Sanat Merkezi’nin işbirliği ile 07 Ocak 2019 Pazartesi günü saat 12.30-17.30 arasında gerçekleştirilen "SINIFIMDA ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİM VAR" konulu eğitime Serdvan  İlçesi’nde ilkokullarda görevli 1. ve 2. Sınıf öğretmenleri katıldı.

Üstün yetenekli çocukların duygusal–sosyal-zihinsel ve eğitsel yönleriyle gelişiminin izlenmesi ve desteklenmesi alanında bilim uzmanı olan  Dr. Defne YILMAZ, öncelikle üstün yetenekli çocukların erken tanınması ve yönlendirilmesi konusunda ilkokul öğretmenlerinin sınıf içerisindeki etkinlikleri konusunda bilgi verdi. Üstün yetenekli çocukların uygun gelişim ve eğitim destek kaynaklarının sınıf içerisinde nasıl sağlanabileceği, okul dışı destek kaynaklarına yönlendirme süreçleri, ailesel sorun alanları olan üstün yetenekliler ve okul psikolojik danışma ve rehberlik servisi ile işbirliğinin öneminin vurgulandığı eğitim, çeşitli sınıf ve okul içi uygulamaların öğretmenlerin yaşantılarına dayalı örneklendirmeler ile ve etkileşime dayalı olarak gerçekleştirildi. Ayrıca, üstün yetenekli çocukların yaşadıkları duygusal sorunlara öğretmenlerin ve okul psikolojik danışmanlarının uygun yaklaşımlarının nasıl olabileceği tartışıldı. Eğitimin son kısmında öğretmenlerin kendi sınıf içi destek planları üzerinde çalışıldı.

Serdivan ilçesindeki okullara ve Sakarya BİLSEM’e devam eden üstün yetenekli öğrencilerin gelişimine destek amacıyla ortaklaşa sürdürülecek diğer çalışmalar için ön hazırlık niteliğindeki eğitim ile ilgili Serdivan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin bilgi sayfasında yer alan habere aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir.

 

http://serdivanram.meb.k12.tr/icerikler/ozel-yetenekli-ogrencilerin-ogretmen-egitimi_6347455.html