Ulusal Coğrafya Topluluğu (National Geographic Society) "Afrika'da Coğrafya Farkındalığı Haftası" kapsamında, Fakültemiz Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı'nda 2 ve 3. sınıf düzeyinde Doç. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU tarafından okutulmakta olan Coğrafi Bilgi Sistemleri dersini alan öğrenciler tarafından hazırlanan çalışmalardan oluşan "ATLAS" sergisi; Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Salih Zeki GENÇ, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan YAŞAR, öğretim elemanları Prof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL, Dr. Öğr. Üyesi Funda ÖRGE YAŞAR ve Arş. Gör. Erdal ÖZTURA ile ilgili anabilim dalı öğrencilerinin katılımı ile 28.11.2019 günü gerçekleşti.

Coğrafi Bilgi Sistemleri dersi kapsamında kullanılan ArcGIS yazılımında yer alan ArcMap, ArcCatalog ve ArcGlobe araçları yardımıyla öğrencilerimiz Afrika Kıtasına ilişkin sırasıyla ülkeler, büyük şehirler, nehirler, vahşi yaşam, topoğrafya ve nüfus yoğunluğu temalarında çalışmışlardır. Bilgisayar yazılımlarını kullanma ve ders materyallerini teknolojiye dayalı olarak üretme becerilerinin öğrencilere kazandırıldığı etkinlikler sayesinde "Harita Ressamlığı" perspektifi ile çalışmaya katılan her bir öğrenci farklı teknik, renklendirme, tonlama ve semboller kullanarak kendi özgün haritalardan oluşan atlas paftaları üretmiştir. Ulusal Coğrafya Topluluğu tarafından ilan edilen ve her yıl Kasım ayında çeşitli etkinliklerle kutlanan "Afrika'da Coğrafya Farkındalığı Haftası" kapsamında düzenlenen "ATLAS" sergisi büyük ilgiyle karşılanmış olup hafta boyunca Fakültemiz Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı'nda ziyaret edilebilir.