TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ'NÜN PROJESİ TOVAK TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ
448-turkce-egitimi-bolumunun-projesi-tov

Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Prof. Dr. Yahya Özsoy Topluma Hizmet Ödülleri, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Ödül kapsamında proje danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Hulusi Geçgel, Dr. Fatih Kana ve Arş. Gör. Ömer Koçer'in yaptığı Türkçe Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencileri Emine Koyuncu, Hatice Tezsezer, Sevgi Çıtak, Merve Şimşek, Eda Ekin, Sercan Bülgü, Tuğba Çimenoğlu, Ensar Akyüz, Esra Tophan, Kübranur Çakır, Devrim Deniz Akgönül ve Hasan Adalı'nın yer aldığı Çanakkale Açıkcezaevi'nde uygulanan ''Size Gökyüzünü Getirdik'' adlı toplumsal hizmet projesi TOVAK tarafından ''toplumsal hizmet projesini başarı ve özveriyle uygulamaktan ötürü'' Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Özel Eğitimciler Derneği Genel Merkezi Teşvik Ödülüne layık görülmüştür. Türkiye genelinde başvuruların yapıldığı, topluma hizmetin öneminin vurgulandığı ve özel projelerin ödüle layık görüldüğü bu ödül töreninde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin toplumsal hizmet projelerine verdiği önem dile getirilmiş olup gönüllülük esasına dayalı uygulamalarda toplumsal hizmete en çok ihtiyaç duyulan Çanakkale Açıkcezaevi'nde proje uygulamaları gerçekleştirilmiştir.

448-turkce-egitimi-bolumunun-projesi-tov

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen ödül törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen ve Prof. Dr. Yahya Özsoy ‘un ailesinin katılmıştır.

Çanakkale Açıkcezaevi'nde yapılan uygulamalara Müzik Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alaattin Canbay, İlköğretim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bülent Güven, Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürkan ERGEN ve ÇOMÜ Tiyatro Topluluğu destek vermiştir.