Öğretmenler Günü Paneli Düzenlendi

.

24 Kasım Öğretmenler Günü paneli, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panele, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Eryaman, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Enver Yolcu, öğretmen adayları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Eğitim Fakültesinin tanıtım filmi izlendi. “Eğitim Fakülteleri olarak kuruluşunun 170. yılı olması sebebiyle bizler de bu mutluluğu paylaşıyoruz” diyen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç şunları söyledi:

“Çağı yakalayıp bugünün problemlerini çözebilme noktasında öğretmenlerimizi en iyi şekilde yetiştirme gayretindeyiz. Eğitim Fakültemiz, 26 programda eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. Yarınlara daha emin adımlarla yürüyebilmek adına öğretmen adaylarımıza görev aşkını taşımaya devam ediyoruz. Katılımlarından dolayı değerli panelistlere teşekkür ediyor ve ülkemizin geleceği için büyük çaba harcayan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”

“Öğretmen lisesinde okumuş ve bu gelenekten gelen biri olarak, burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum”  diyen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, sözlerine şöyle devam etti:

“ÇOMÜ’nün kuruluşunda önemli bir yer eden Eğitim Fakültesi, hizmet anlamında yetersiz kaldığından dolayı yeni bir Eğitim Fakültesi Yerleşkesi inşaatına başladık. Büyük ve maliyetli bir proje olduğundan ciddi bir çaba gösterdik ve projeyi 2 yıl önce başlattık. Yaklaşık 3 ay sonra da ikinci döneme yeni binamız yetişmiş olacak ve hocalarımız, öğrencilerimiz orada başlayacaklar. Oradaki tek eksiğimiz ise konferans salonu. Onunla ilgili de devletimiz ödenek tahsisini gerçekleştirdi. Projenin en başından bu yana yanımızda olan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan'a da teşekkür ediyorum. Yapılacak olan konferans salonumuz Çanakkale’ye önemli bir değer katacak. Geleceğimizi şekillendirecek öğretmenlerimizin ülkemiz için ne denli önemli olduğu bir kez daha ifade ediyor, bu vesileyle bütün öğretmelerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyor, emekleri için de çok teşekkür ediyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünden Prof. Dr. Hülya Güvenç,Uluslararası Eğitimciler Derneği adına Erdem Çakı  ve Emekli Öğretmen Mahire Sert’in konuşmacı olarak katıldığı panel gerçekleştirildi.