Öğretim Elemanı ve Öğrenci Değişim Programı'nın Üçüncü Aşaması Başarı İle Gerçekleştirildi

594-ogretim-elemani-ve-ogrenci-degisim-p

Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Hannover şehrinde bulunan Alice-Salomon College arasında 2013 yılında imzalalan Öğretim Elemanı ve Öğrenci Değişim anlaşması çerçevesinde değişim programının üçüncü aşaması başarı ile gerçekleştirilmiştir.

594-ogretim-elemani-ve-ogrenci-degisim-p

11-20 Eylül 2015 tarihleri arasında Okt. Sedat BECEREN eşliğinde Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı ve Yabancı Diller Bölümü İngilizce Öğretmenliği Ana Bilim Dalı'ndan 10 öğrenci Hannover ve Berlin şehirlerinde söz konusu değişim programına katılmışlardır.

Değişim Programı kapsamında çeşitli araştırma gezileri düzenlenmiştir. Hannover şehrindeki farklı eğitim modellerini içeren (Waldorf, Reggio Emilia, Montessori) okul öncesi eğitim kurumları, Özel Eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere yönelik hizmet veren okul öncesi eğitim kurumları ve Aile Merkezleri ziyaret edilerek, Alman Eğitim Sistemi ile ilgili bilgi edinilmiş, uygulamaları yerinde gözlemleme imkanı sayesinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur. Ayrıca dil gelişimi ve aile eğitimini desteklemek amacıyla başlatılmış olan ''Rucksack'' projesi ile ilgili bilgi edinilmiş ve okul öncesi eğitim kurumlarında uygulanan ana dil ve yabancı dil eğitimi ile ilgili incelemelerde bulunulmuştur. Bu kapsamda Türk Eğitim Sisteminin ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin tanıtımı yapılmış ve eğitim sistemleri karşılaştırılmıştır.

Değişim Projesininin Akademik amacının yanında, kültürel etkileşim ve kültürel farkındalığın arttırlması için öğrencilerimiz Alman öğrencilerin ailelerinde konaklayarak ve onlarla çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelere katılarak, Alman Kültürünü daha yakından tanıma ve Türk Kültürünü tanıtma fırsatı bulmuşlar ve belki yıllarca devam edecek arkadaşlıklar kurmuşlardır.

Değişim Programı karşılıklı memnuniyet ve birçok güzel anı ile tamamlanmış olup, 2015-2016 Akademik yılı Bahar Döneminde Alman öğrencilerin Üniversitemizi ve Çanakkale ilimizi ziyaret etmesi planlanarak tamamlanmıştır.